Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

Αγώνας δρόμου SDF vs SAA για τα κοιτάσματα Ομάρ στην ανατολική Συρία


Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) και οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανταγωνίζονται για τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική όχθη του Ευφράτη (πεδία "Ομάρ").
Σύμφωνα με πηγές που πρόσκεινται στο Ντάες/ISIS, η ομάδα των τρομοκρατών συγκρούεται με τις μονάδες του SAA που διέσχισαν τον Ευφράτη στην ανατολική όχθη κοντά στην πόλη Μαγιαντίν. Το Ντάες/ISIS στοχεύει να σταματήσει τη πρόοδο των κυβερνητικών δυνάμεων κοντά στο χωριό Dabyan. Έτσι, τα κυβερνητικά στρατεύματα πιθανότατα προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ασφαλές έδαφος για περαιτέρω ώθηση στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφές εάν ο SAA θα μπορέσει να ενισχύσει τις θέσεις του στην ανατολική όχθη κοντά στη Μαγιαντίν. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι μονάδες του SAA να αναγκαστούν να υποχωρήσουν πίσω στη δυτική όχθη.

Ταυτόχρονα, οι SDF ξεκίνησαν μια επιχείρηση ανατολικά του πετρελαϊκού κοιτάσματος Jafra και οι μονάδες αναγνώρισης που αναπτύχθηκαν σε απόσταση περίπου 8 χλμ. από τα στρατηγικά πεδία πετρελαίου του Ομάρ.

Εάν το Ντάες/ISIS συνεχίσει να επικεντρώνει τις επιθέσεις του κατά του SAA που προσπαθεί να αναπτύξει δυναμική κοντά στο Dabyan, οι SDF πιθανότατα θα φθάσουν στα πετρελαϊκά κοιτάσματα του Ομάρ νωρίτερα από το ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα είναι σε θέση να πράξουν.
Ινφογνώμων