Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017

Ο Κυριακος σκληραινει!! Toν Πέτρο Κασιμάτη στη θέση του Μακάριου Λαζαρίδη

Πρόσκληση στον Γερούν Ντάισεμπλουμ να επισκεφθεί το Ελληνικό

Πρόσκληση στον Γερούν Ντάισεμπλουμ θα μπορούσε να έχει απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επισκεφθεί το Ελληνικό για να δει από κοντά τα Αρχαία, το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, τις τίγρεις και τις λεοπαρδάλεις. Στην συνέχεια θα τον ρωτούσε εάν εξακολουθεί να θαυμάζει τον Τσίπρα.

Aπό τον Ian Ford
Αλλά με ποια στελέχη να κάνει αυτού του είδους την ακτιβίστικη-κινηματική αντιπολίτευση ο Μητσοτάκης; με τον Μακάριο Λαζαρίδη και τον Βασίλη Κικίλια; Γι΄αυτό χρειάζονται ιδέες, δράση, ενθουσιασμός, εξυπνάδα πάνω απ΄όλα.
Ο αρχηγός της ΝΔ συνειδητοποιεί βιαίως ότι οι Τσίπρας-Καμμένος δεν θα εγκαταλείψουν την εξουσία αναίμακτα, ούτε με επικοινωνιακές λογικές tea time. Ηδη υπήρξε για την ΝΔ απώλεια εδάφους και σοκ στους ψηφοφόρους της καθώς δεν απέδωσε η πολύμηνη πίεση προς την κυβέρνηση για πρόσωρη προσφυγή στις κάλπες.
Ο Λαζαρίδης χρεώνεται παλαιοκομματικές λογικές και πρακτικές επικοινωνίας, με απλά λόγια βρίσκεται εκτός εποχής. Χαρακτηριστικό της νοοτροπίας του είναι ότι επέλεξε να συστρατευθεί με 2-3 ιστοσελίδες που εμφανίζονται ανάμεσα στις πρώτες με πέτσινες και αλλοιωμένες επισκεψιμότητες. Σ΄αυτές επιλέγει να διαρρέει κάποιες αποκλειστικότητες αγνοώντας για παράδειγμα ότι ο Νίκος Παππάς με το Μητρώο του έχει με το μέρος του την πλειοψηφία των εκδοτών του διαδικτύου ακόμη κι αν αυτοί αντιπολιτεύονται τον Σύριζα.
Οι τακτικές του Λαζαρίδη εμπεριέχουν ναφθαλίνη μια και δεν πρόκειται να συγκινηθούν οι άνεργοι και οι ταλαιπωρημένοι από την φορομπηχτική λαίλαπα επιχειρηματίες επειδή ο Κυριάκος είδε από τους πρώτους τον Εμμανουέλ Μακρόν.
Ο αρχηγός της ΝΔ έχει συνειδητοποιήσει ότι χρειάζεται καθημερινά σχεδόν ακτιβιστική δράση ενάντια στην καθεστωτική κυβέρνηση του Σύριζα. Ετσι αναζητεί σκληρό “ακτιβιστή” δεξιό δημοσιογράφο για το πόστο του γραφείου τύπου.
SOOC_An afternoon stroll around the Athenian Riviera, Agios Kosmas beach, Elliniko, August 13, 2016 / Απογευματινός περίπατος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, Παραλία Αγίου Κοσμά, Ελληνικό, στις 13 Αυγούστου, 2016.
Οπως λέει και ο έμπειρος συνεργάτης του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού” Πέτρος Κασιμάτης οι βουλευτές της ΝΔ την μέρα της ψήφισης των νέων μέτρων πρέπει να μπουν στην αίθουσα του Κοινοβουλίου φορώντας μαύρα περιβραχιόνια. Πρέπει με μαύρα περιβραχιόνια να “καταλαμβάνουν” τα διόδια όπως έκαναν τα λεφούσια του Σύριζα.
Πρέπει οι βουλευτές της ΝΔ, φορώντας μαύρα περιβραχιόνια, να ξαπλώνουν στα φορεία που βρίσκονται στους διαδρόμους των νοσοκομείων για να δείξουν τα χάλια της υγείας.
Πρέπει να διαδηλώνουν κρατώντας πλακάτ με φωτογραφίες της χειραψίας Τσίπρα-Μαδούρο και Τσίπρα-Σαββίδη.
Αυτή είναι ακριβιστική δράση-όλα τα υπόλοιπα είναι για τις κυρίες της Φιλοθέης και για Αρσακειάδες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει έναν σκληρό δεξιό ακτιβιστή και με ιδέες δημοσιογράφο δίπλα του.
Κι αυτός δεν είναι ο Μακάριος Λαζαρίδης.
Θα μπορούσε να είναι ο συνεργάτης του Κουρδιστού Πορτοκαλιού Πέτρος Κασιμάτης για παράδειγμα.

Οσο για το Ελληνικό και τις αποφάσεις του παλαβού ΚΑΣ αντέδρασε ακόμη και η Κομισιόν:
Δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο του Μνημονίου, αποτελεί η επένδυση στο ελληνικό, ενώ στην παρούσα φάση οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξετάζουν την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, ανέφερε εκπρόσωπος της Επιτροπής.
«Οι ελληνικές Αρχές δεσμεύτηκαν στο πλαίσιο του Μνημονίου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προώθηση της αναδιάρθρωσης του Ελληνικού, το οποίο αποτελεί βασικό επενδυτικό σχέδιο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και ανάπτυξης» πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.
Οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Κομισιόν έρχονται μετά το την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την κήρυξη 280 στρεμμάτων ως αρχαιολογικού χώρου, η οποία μεταβάλλει σημαντικά τα δεδομένα της επένδυσης και δημιουργεί ερωτήματα για την τελική απόφαση της κοινοπραξίας του έργου.
Από την πλευρά της, η εταιρεία Lamda Development, ανακοίνωσε χθες ότι πριν τοποθετηθεί στο θέμα των αποφάσεων του ΚΑΣ της 3/10/2017, αναμένει την επίσημη ενημέρωση σχετικά με το ακριβές περιεχόμενό τους. Αφού μελετήσει τις αποφάσεις αυτές και τα διαγράμματα που θα τις συνοδεύουν, θα είναι σε θέση να εκτιμήσει τις επιπτώσεις στο Master Plan και στο Επιχειρηματικό Σχέδιο, παραμένοντας προσηλωμένη στα υπογεγραμμένα και κυρωμένα από το Κοινοβούλιο συμβατικά κείμενα.
Η Lamda σημειώνει, ότι η προσπάθεια ανάδειξης των αρχαιολογικών ευρημάτων περιλαμβάνεται από την αρχή στις δεσμεύσεις της εταιρείας και επιπλέον προβλέπεται και θεσμικά τόσο από τους σχετικούς νόμους, όσο και από το Μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Πολιτισμού, ανεξάρτητα από τις όποιες αποφάσεις οργάνων της Πολιτείας».
SOOC_An afternoon stroll around the Athenian Riviera, Agios Kosmas beach, Elliniko, August 12, 2016 / Απογευματινός περίπατος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, Παραλία Αγίου Κοσμά, Ελληνικό, στις 12 Αυγούστου, 2016.
Στο μεταξύ με τους παλαβούς του ΚΑΣ γελάνε και τα γερμανικά ΜΜΕ όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ τους που αναμεταδίδει η DW>
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε εκτενές άρθρο της παρουσιάζει και σχολιάζει τη μεγάλη ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, που υπεγράφη μεν επί κυβέρνησης Σαμαρά το 2014, αλλά μέχρι σήμερα συναντά προσκόμματα, τώρα και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα να αναβάλλεται η έναρξη του έργου.
«Στην αριστερή κοσμοθεωρία του ΣΥΡΙΖΑ δεν ταίριαζαν ποτέ οι ιδιωτικές επενδύσεις. Οι οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος προέρχονται ούτως ή άλλως από τον υδροκεφαλικό δημόσιο τομέα, με συνδικάτα που ανθίστανται στα μπόνους παραγωγικότητας και αποτρέπουν τις απολύσεις χρόνια απόντων υπαλλήλων. Για όλους αυτούς οι ιδιώτες επενδυτές στο Ελληνικό είναι ύποπτοι.»
«Τώρα ανθίστανται και οι αρχαιολόγοι που προέρχονται επίσης από τον χώρο της κρατικοδίαιτης γραφειοκρατίας και θέλουν να αξιοποιήσουν τα μέσα που διαθέτουν για να μπλοκάρουν την επένδυση στο Ελληνικό. Το ΚΑΣ χαρακτήρισε τώρα σημαντικά για την αρχαιολογία 30 εκτάρια του χώρου. Μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει τίποτα γνωστό για μεγάλους αρχαιολογικούς θησαυρούς στον χώρο του παλιού αεροδρομίου. Οι αρχαιολόγοι εξάλλου δεν ενόχλησαν κανέναν τα τελευταία 60 χρόνια, οπότε προσγειώνονταν και απογειώνονταν εκεί ασταμάτητα τα αεροπλάνα. Για τους επενδυτές η απόφαση σημαίνει ή ότι θα πρέπει να αλλάξουν τα σχέδιά τους ή να προετοιμαστούν για μακροχρόνιες δικαστικές αντιπαραθέσεις.»
«Η απόφαση των αρχαιολόγων», καταλήγει η FAZ, «δεν διευκολύνει καθόλου τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που μόλις είχε αρχίσει να κρατά αποστάσεις από ιδεολογικές θέσεις του παρελθόντος και να προβάλλεται σαν πραγματιστής που θέλει να διασφαλίσει επενδύσεις και οικονομική ευημερία. Ο Τσίπρας θα κατέβει σε εκλογές το αργότερο το 2019, ίσως και το 2018, οπότε ο αντίπαλός του Κυριάκος Μητσοτάκης θα εμφανιστεί ως ο πραγματικός εγγυητής των επενδύσεων και της ανάπτυξης. Τώρα κυκλοφορούν εικασίες για το αν η κυβέρνηση θα στραφεί κατά του ΚΑΣ. Θα προηγηθούν ωστόσο σίγουρα οι αντιπαραθέσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ.»

 http://kourdistoportocali.com/news-desk/ton-petro-kasimati-sti-thesi-tou-makariou-lazaridi/