Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017

Δίσεκτο το 2017 για το ναυτικό των ΗΠΑ: Πέμπτο ατύχημα στον στόλο

Δίσεκτο αποδεικνύεται το 2017 για το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ, καθώς ακόμη ένα ατύχημα, το πέμπτο για την φετινή χρονιά «ταράζει» περισσότερο τα «τρικυμιώδη νερά».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του 7ου στόλου των ΗΠΑ, ιαπωνικό ρυμουλκό, έχασε τον έλεγχο του στον κόλπο Σαγκάμι στην Ιαπωνία και συγκρούστηκε με το πολεμικό πλοίο «USS Benfold» προκαλώντας του μικρές ζημιές.
«Κανείς δεν τραυματίστηκε, υπήρξαν μόνο φθορές στο πλοίο. Περιμένουμε το τελικό πόρισμα για το μέγεθος της ζημιάς»,αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ το Ιαπωνικό καράβι μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Γιοκοσούκα, και διενεργείται έρευνα για το περιστατικό,

Ολόκληρη η ανακοίνωση του 7ου στόλου εδώ:
http://www.c7f.navy.mil/Media/News/Display/Article/1376345/japanese-tug-loses-propulsion-drifts-into-uss-benfold/platform/hootsuite/

ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
Στις 31 Ιανουαρίου το USS Antietam υπέστη σημαντικές φθορές και ζημιές στο λιμάνι του Τόκιο, ρίχνοντας στην θάλασσα 1.100 τόνους πετρελαίου, και προκαλώντας καταστροφή 4,2 εκατ. δολαρίων.

Στις 9 Μαΐου το USS Lake Champlain συγκρούστηκε με ψαράδικο από την Νότια Κορέα πάλι στην θάλασσα της Ιαπωνίας.

Στις 17 Ιουνίου το αντιτορπιλικό USS Fitzgerald συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο υπό σημαία Φιλιππίνων προκαλώντας τον θάνατο 7 ναυτών.

Στις 21 Αυγούστου το USS John S. McCain που κατευθυνόταν ανατολικά της Σιγκαπούρης, συγκρούστηκε με το -ελληνικών συμφερόντων- δεξαμενόπλοιο Alnic MC, με αποτέλεσμα να πνιγούν 10 ναύτες.