Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

Διαλύεται ο ανύπαρκτος αλβανικός στρατός – Από τους 6.000 οι 2.660 θέλουν να παραιτηθούν

Διαλύεται ο ανύπαρκτος αλβανικός στρατός – Από τους 6.000 οι 2.660 θέλουν να παραιτηθούν

Η Αλβανία έχει χαρακτηριστεί επανειλημμένως από το TRIBUNE ως το ποντίκι που βρυχάται. Μια χώρα χασισοφυτεία, έρμαιο εγκληματικών οργανώσεων, παρακρατικών και τζιχαντιστών, δίχως στρατό, δίχως πολεμική αεροπορία, δίχως πολεμικό ναυτικό, που έγινε κατά λάθος μέλος στο ΝΑΤΟ και τώρα θέλει να μπει καιστην ΕΕ -για να διακινεί ναρκωτικά «εντός Σέγκεν»;-, είναι ένα αποτυχημένο-κράτος, ένα φέουδο πολιτικών απατεώνων που της συμπεριφέρονται ως να είναι τσιφλίκι τους. Και ο αλβανικός λαός, αμόρφωτος και απλοϊκός, βρίσκει καταφύγιο και «μαστούρα» σε πρωτόγονους εθνικισμούς για να μη σκέφτεται την κατάντια του.
Κραυγαλέα απόδειξη της γενικευμένης αποσάθρωσης του κρατιδίου η είδηση που δημοσιεύουν αλβανικά ΜΜΕ ότι σχεδόν το 1/3 των Αλβανών στρατιωτικών θέλουν να παραιτηθούν από τον υποτιθέμενο ΝΑΤΟϊκό αλβανικό στρατό.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Albeu.com, Αλβανοί ένστολοι έστειλαν μηνύματα στα οποία διαμαρτύρονται για τους πενιχρούς μισθούς τους όπως και ότι δεν έχουν στολές.
Ένας από αυτούς, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα, αναφέρει ότι παρόλο που θέλει να παραιτηθεί δεν τον αφήνουν οι ανώτεροί του.
«Υπηρετώ στη Στρατιωτική Αστυνομία, θέλω να μείνω στην ανωνυμία, θα σας πω ότι 66 Στρατιωτικοί Αστυνομικοί ζητούν απόλυση και δεν τους εγκρίνεται. Οι μισθοί είναι γελοίοι, 330 χιλιάδες λέκ το χρόνο (2.247 ευρώ)».
Ο ίδιος προσθέτει ότι «δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τον στρατό, δεν μας αφήνουν».
Ο αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας επισημαίνει ότι υπάρχουν 2.660 στρατιωτικοί που θέλουν να φύγουν από το στρατό αλλά δεν τους αφήνουν και τους κρατούν με το ζόρι.
Οι αρμόδιες Αρχές δεν επιτρέπουν την απομάκρυνση ενός τόσο μεγάλου αριθμού στρατιωτικών, διότι θα υπάρξει αντίδραση από το ΝΑΤΟ, «γιατί έχουμε να κάνουμε με ανησυχητικά στοιχεία».
Η κατάσταση φαίνεται να είναι εξαιρετικά προβληματική στον αλβανικό στρατό, για τον οποίο κάθε χρόνο υπάρχει προϋπολογισμός που δεν πληροί ούτε τα ελάχιστα πρότυπα των χωρών του ΝΑΤΟ.
Το ίδιο το ΝΑΤΟ επιμένει ότι κάθε κράτος πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 2% του ακαθαρίστου εγχωρίου προϊόντος στην Άμυνα.
«Ανησυχητική κατάσταση στο στρατό: 2660 στρατιωτικοί θέλουν να φύγουν αλλά είναι με το ζόρι στην υπηρεσία», γράφει η αλβανική ιστοσελίδα.
Ίσως ο Έντι Ράμα να μην ανησυχεί για τη διάλυση του έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτου στρατού του γιατί έχει εναλλακτική να… αναθέσει τη φύλαξη των συνόρων στα καρτέλ. Έτσι κι αλλιώς στην Αλβανία οι ένοπλες συμμορίες κάνουν ό,τι θέλουν.
Αυτό το κράτος εγκληματική οργάνωση θέλει να μπει στην Ε.Ε.; Μιλάμε σοβαρά;