Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

“Φόβοι” του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι ο Κουφοντίνας δεν θα επιστρέψει στη φυλακή

Spokesperson Heather Nauert addresses reporters at the Department Press Briefing, at the U.S. Department of State in Washington, D.C. Photo via State Department


Τον φόβο ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν θα επιστρέψει στη φυλακή εξέφρασε σήμερα η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η οποία καταδίκασε την απόφαση για να δοθεί άδεια στο μέλος της 17 Νοέμβρη.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Χέδερ Ναουερτ:

«Η Ελλάδα άφησε ελεύθερο έναν καταδικασμένο τρομοκράτη από την ομάδα της 17 Νοέμβρη. Θα θέλαμε να καταδικάσουμε την απελευθέρωση του καταδικασμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με δύο μέρες άδεια από τις ελληνικές φυλακέ».

Σημείωσε ότι «έχει καταδικαστεί για μια σειρά φόνων συμπεριλαμβανομένου του Ουίλιαμ Νορντίν, ακολούθου αμύνης της αμερικανικής πρεσβείας, και του λοχία της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας Ρόναλντ Στιούαρτ. Η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει μεταφέρει στην ελληνική κυβέρνηση την σοβαρή μας ανησυχία για αυτή την απόφαση», τόνισε η εκπρόσωπος.
«Στο παρελθόν», πρόσθεσε, «κάποια από τα καταδικασμένα μέλη της 17 Νοέμβρη έχουν αφεθεί ελεύθερα με άδεια και μετά εξαφανίστηκαν. Επομένως ανησυχούμε για αυτόν τον λόγο».
Ακολούθησε η εξής ερώτηση από Αμερικανό δημοσιογράφο: Για να καταλάβουμε, αφέθηκε ελεύθερος για μόνο δύο μέρες και μετά θα γυρίσει πίσω;
Η εκπρόσωπος απάντησε:
«Έτσι έχουμε καταλάβει, αλλά με βάση τις προηγούμενες εμπειρίες που έχουμε ανησυχούμε ότι δεν θα γυρίσει πίσω».

mignatiou.com