Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017

Άρχισε στη Βουλή η “μητέρα των μαχών” για πυρομαχικά-Σαουδική Αραβία!!

Γενικά άποψη από τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία, στην Ολομέλεια της Βουλής, Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017. /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ


Με τους επερωτώντες βουλευτές της ΝΔ να κάνουν λόγο για σκιές που βαραίνουν τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, άρχισε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, της επερώτησης τους για την πώληση βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και Αεροπορικών Βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, στη Σαουδική Αραβία.

Η συζήτηση γίνεται με τη διαδικασία διευρυμένης επερώτησης και στην συνέχεια το λόγο θα πάρουν τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και ο υπουργός ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος.
Η διαδικασία ξεκίνησε στις 13:00 και πρώτος τον λόγο έβαλε ο Κ. Τασούλας από τους ερωτώντες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζητούν και τον έλεγχο του κ. Καμμένου.
«Η ΝΔ θεωρεί ότι οι συμφωνίες εκποίησης στρατιωτικού υλικού δεν βασίζονται σε διακρατική συμφωνία, όπως ψευδώς υποστήριξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Στη συμφωνία η κυβέρνηση επέλεξε να υπάρξει μεσάζοντας» δήλωσε ο κ. Τασούλας και τόνισε ότι «ο αξιωματικός ασφαλείας δεν μπόρεσε να κρατήσει τον Ρουβίκωνα αλλά κράτησε έναν ταξίαρχο του ελληνικού στρατού».
«Τρία χρόνια τώρα ψηφίζουμε όλες τις εισηγήσεις που φέρνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου αυτή τη χαλεπή περίοδο τουλάχιστον η επιτροπή Εξοπλισμών να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων διαθεσιμότητας που έχουν οι ένοπλες δυνάμεις» πρόσθεσε, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα.
Ο κ. Τασούλας επισήμανε ότι η ΝΔ στήριξε τη διακρατική συμφωνία επειδή αυτή εξασφαλίζει την απόλυτη διαφάνεια. Ο αρχηγός ΓΕΣ είχε υπερασπιστεί τη διακρατική συμφωνία με το επιχείρημα ότι αν τα πυρομαχικά πήγαιναν σε ιδιώτη η ελληνική πλευρά δεν θα ήξερε πού θα καταλήξει. «Άρα, δεν μπορούμε να κάνουμε συναλλαγή με κάποιον που λέει ότι δεν είναι κράτος. Δεν γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα» ήταν η φράση που είχε χρησιμοποιήσει τότε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Κώστας Τασούλας. Υπαινίχθηκε μεθόδευση για να εκποιηθούν τα 300.000 βλήματα των 105mm αφού, όπως είπε ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, ένα μήνα πριν αποφασιστεί ότι τα 300.000 βλήματα περισσεύουν, συμπτωματικώς ο μεσάζων Βασίλειος Παπαδόπουλος είχε ζητήσει τον ίδιο αριθμό βλημάτων, για λογαριασμό της Ιορδανίας αυτή τη φορά…
Οπως είπε ο κ. Τασούλας: «Ο γενικός διευθυντής Εξοπλισμών, απόστρατος ναύαρχος υπέγραψε συμφωνία με ιδιώτη, εκπρόσωπο ιδιωτικής βιομηχανίας στο αεροδρόμιο της Μίκρας στις 13 Ιουνίου του 2017. Την επόμενη ημέρα, τα στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών ανέφεραν με έγγραφό τους όλα όσα έγιναν για το θέμα, αποκαλύπτοντας ότι έψαχναν για επίσημο εκπρόσωπο της Σαουδικής Αραβίας και τελικώς υπέγραψαν με έναν μεσάζοντα. Εξηπατήθη η επιτροπή Εξοπλισμών, ο κ. Καμμένος υφήρπαξε την έγκρισή μας, έκανε συμφωνία με ιδιώτη μεσάζοντα». Χαρακτήρισε δε την υπόθεση θλιβερή, σκοτεινή και δυσάρεστη «που αποδεικνύει ότι όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν δεν μας έχουν διδάξει τίποτα». Εκλεισε δε λέγοντας ότι «επισημαίνουμε τα γεγονότα, την καλοπιστία και την εποικοδομητική μας στάση».
“Μας παραπλανήσατε…”
«Θα ήταν ίδια η ψήφος μας αν είχαμε πληροφορηθεί την ύπαρξη του μεσάζοντα κ. Βασίλειου Παπαδόπουλου;» αναρωτήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην έγκριση που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στην επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής για να εκποιηθούν τα πυρομαχικά στη Σαουδική Αραβία.
«Μας παραπλανήσατε εκ λάθους ή μας παραπλανήσατε εκ δόλου για να τα αρπάξετε;» ήταν το ερώτημα του κ. Γεωργιάδη ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές για τους χειρισμούς της ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
«Ο λαθρέμπορος Παπαδόπουλος θα έβαζε με την άδεια της Ελλάδος σε μια εμπόλεμη ζώνη 200.000 βλήματα. Ξέρετε πόσο αξίζουν 200.000 βλήματα στη λαθραία αγορά; Πάνω από 150 εκατομμύρια! Εμένα μου φαίνεται αρκετό κίνητρο γα να παραπλανήσει κάποιος τη Βουλή» ήταν η επισήμανση του Άδωνι Γεωργιάδη.
“Ο πολιτικός βραχίονας της συμμορίας θα καταρρεύσει…”
«Θερμά παρακαλώ όλα τα ελεύθερα μέσα και ιστολόγια να μεταδώσουν τη συζήτηση στη Βουλή για την πώληση πυρομαχικών στην ΣΑ, να μάθει ο Ελληνικός Λαός την ΑΛΗΘΕΙΑ. Ο πολιτικός βραχίονας της συμμορίας θα καταρρεύσει με συγκλονιστικές αποδείξεις». Αυτό έγραψε στο twitter ο υπουργός Eθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με την ευκαιρία της σημερινής συζήτησης στη Βουλή για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, mignatiou.com
Αθήνα