Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

Ήπιε δηλητήριο ακούγοντας την απόφαση του ΔικαστηρίουΠάγωσαν οι δικαστές στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όταν ο  Κροατοβόσνιος στρατιωτικός Σλόμπονταν Πράλιακ, διέκοψε τον δικαστή που ανακοίνωνε την ετυμηγορία,  λέγοντας «Ήπια δηλητήριο».
Ο Σλόμπονταν Πράλιακ δικαζόταν σε δεύτερο βαθμό για εγκλήματα πολέμου κατά τον πόλεμο του 1992-1995 στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και, ακούγοντας ότι η καταδίκη του σε 20 χρόνια κάθειρξη επικυρώθηκε,  ήπιε ένα υγρό το οποίο ισχυρίστηκε ότι ήταν δηλητήριο.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου διέταξε αμέσως να πέσουν οι κουρτίνες στα τζάμια της αίθουσας και να κληθεί ασθενοφόρο, ενώ την αρχική αμηχανία στην αίθουσα διαδέχθηκε ο πανικός.
Ο Πράλιακ είναι ένας από τους έξι πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες των Κροατοβόσνιων οι οποίοι έχουν οδηγηθεί ενώπιον του διεθνούς ποινικού δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου. Είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια φυλακή το 2013 για εγκλήματα κατά Βόσνιων Μουσουλμάνων στο ανατολικό Μόσταρ, στην Ερζεγοβίνη.
Η έφεσή του όπως και των άλλων πέντε Κροατοβόσνιων ηγετών είναι οι τελευταίες, τις οποίες θα εξετάσει το ειδικό διεθνές δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

 slpress.gr - Ειδήσεις | Επικαιρότητα | Αναλύσεις & Σχόλια