Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017

Απόπειρα αυτοκτονίας στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων


Απόπειρα αυτοκτονίας στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Γυναίκα Εύελπις κατανάλωσε 30 χάπια προσπαθώντας να αυτοκτονήσει. Ευτυχώς συνάδελφοί της πρόλαβαν και ειδοποίησαν άμεσα για την απόπειρα και η νεαρή γλίτωσε.
Το περιστατικό έγινε στις 13 Οκτωβρίου,αλλά από το ΓΕΣ δεν ειπώθηκε και δεν ανακοινώθηκε τίποτα. Το θέμα είναι σοβαρό κι επίσης είναι και ιδιαίτερης διαχείρισης,ουδείς το αμφισβητεί. Το να διαρρέει όμως ένα τόσο σοβαρό περιστατικό σε δημοσιογράφους από άλλες πηγές πλην του ΓΕΣ είναι μάλλον επικίνδυνο.

Δεν ήταν απαραίτητο να υπάρξει ανακοίνωση .Το ΓΕΣ μόνο αυτή τον μήνα έχει δώσει στη δημοσιότητα τόσες και τόσες για “δράσεις του”. Θα μπορούσαν όμως τηλεφωνικά να ενημερωθούν οι συντάκτες του ΥΠΕΘΑ για να είναι ενήμεροι και να διαχειριστούν το θέμα που από άλλες πηγές μπορεί να παρουσιαστεί με κάθε υπερβολή.
Και κάτι τελευταίο. Είναι δικαίωμα κάθε παιδιού που έχει περάσει στη ΣΣΕ να εγκαταλείψει τη Σχολή αν καταλάβει ότι “δεν του πάει” η στρατιωτική καριέρα. Δεν είναι ντροπή. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στη λάθος επιλογή. Δεν χρειάζεται κανένα παιδί να μένει σε μια Σχολή και σε μια καριέρα που αισθάνεται ότι τελικά δεν του ταιριάζει.
militaire.gr