Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017

Στο πλευρό του Άσαντ παραμένει το Ιράν

«Κατάλληλο βήμα, την κατάλληλη στιγμή» για το μέλλον της Συρίας χαρακτήρισε την σύνοδο στο Σότσι της Ρωσίας ο πρόεδρος του Ιράν  Χασάν Ροχανί στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Το Ιράν θα σταθεί στο πλευρό του συριακού λαού και της συριακής κυβέρνησης στην μάχη ενάντια στην τρομοκρατία», δήλωσε το Σάββατο ο Ροχανί, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο IRIB. Πρόσθεσε επίσης ότι «η Τεχεράνη είναι έτοιμη να διαδραματίσει έναν ενεργό ρόλο στην ανοικοδόμηση της Συρίας».

Την ίδια ώρα, ο στρατηγός Μοχαμάντ Αλί Τζαφαρί, επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης, οι οποίοι έχουν στείλει όπλα και χιλιάδες στρατιώτες στη Συρία για να στηρίξουν το καθεστώς Άσαντ, δήλωσε προ ημερών ότι οι δυνάμεις του θα έχουν ενεργό ρόλο στην εγκαθίδρυση διαρκούς «εκεχειρίας» στην περιοχή.
Σημειώνεται, ότι στην τριμερή συνάντηση των ηγετών Ιράν, Ρωσίας και Τουρκίας στο Σότσι, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κέρδισε την υποστήριξη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ροχανί προκειμένου να φιλοξενήσει ένα συνέδριο για την ειρήνευση στην Συρία. Μάλιστα στην κοινή ανακοίνωσή τους Πούτιν, Ερντογάν και Ροχανί τάχθηκαν υπέρ ενός «συνεδρίου συριακού εθνικού διαλόγου» στο οποίο θα συμμετέχουν η συριακή κυβέρνηση και η αντιπολίτευση για να ξεκινήσει και πάλι η ειρηνευτική διαδικασία.

 https://slpress.gr/