Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017

Αλβανική εφημερίδα εμπλέκει τη σύζυγο του Έντι Ράμα σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Αλβανική εφημερίδα εμπλέκει τη σύζυγο του Έντι Ράμα σε ξέπλυμα μαύρου χρήματοςΑλβανικό δημοσίευμα καταγγέλλει ότι η σύζυγος του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, Λίντα, διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιοτράπεζας που ξεπλένει χρήματα.
Σύμφωνα με την αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Ριλίντια Ντεμοκρατίκε, στο τραπεζικό σύστημα της Αλβανίας υπάρχουν 16 τράπεζες, αλλά μόνον μία εξ αυτών προέρχεται από μια Offshore.

Σύμφωνα με το άρθρο, πρόκειται για την Αμερικανική Τράπεζα Επενδύσεων (Abi Bank), στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας διορίστηκε πριν λίγους μήνες η Λίντα Ράμα.
Το άρθρο υποστηρίζει ότι μέσω αυτής της τράπεζας, και διαφόρων εταιρειών που έχουν δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό και είναι εγγεγραμμένες σε Offshore, γίνεται το ξέπλυμα χρημάτων.
Παράλληλα, η ίδια σε άρθρο της σημειώνει ότι πάνω από πέντε δισ. δολάρια μαύρου χρήματος κυκλοφορεί στην Αλβανία, τα οποία προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες και από τη διακίνηση ναρκωτικών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο για το ξέπλυμα αυτών μέσω του τραπεζικού συστήματος.
tribune.gr