Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017

Όλοι συγχαίρουν την αρχηγό Φώφη Γεννηματά: Ποιά εγγύηση της έδωσε ο Ανδρουλάκης

Ο υπεύθυνος για την εκλογική διαδικασία στην Κεντροαριστερά, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος (Κ) με τη Φώφη Γεννηματά (Α) που αναδείχθηκε επικεφαλής τη Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τον δεύτερο υποψήφιο Νίκο Ανδρουλάκη μετά τη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών, Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017. Στο 93% των ψήφων η κ. Γεννηματά παίρνει πάνω από 56%. ΑΠΕ ΜΠΕ, Αλέξανδρος ΜπελτέςΟ υπεύθυνος για την εκλογική διαδικασία στην Κεντροαριστερά, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος (Κ) με τη Φώφη Γεννηματά (Α) που αναδείχθηκε επικεφαλής τη Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τον δεύτερο υποψήφιο Νίκο Ανδρουλάκη μετά τη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εκλογών, Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017. Στο 93% των ψήφων η κ. Γεννηματά παίρνει πάνω από 56%. ΑΠΕ ΜΠΕ,


Λίγο μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος (56,9% έναντι 43,1%) η Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε τον Νίκο Αλιβιζάτο για να τον ευχαριστήσει για τις άψογες διαδικασίες που τήρησε η Επιτροπή.

Εκεί την περίμενε ο Νίκος Ανδρουλάκης, που είχε λίγο νωρίτερα ευχαριστήσει κι αυτός τον κ. Αλιβιζάτο δηλώνοντας ότι εγγυάται την ενότητα για ένα καλύτερο μέλλον της παράταξης και της χώρας.
Ν. Ανδρουλάκης
Ευχαριστώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες που “απάντησαν στο υπαρξιακό δίλημμα της δημοκρατικής παράταξης” ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι:
“Η παράταξή μας είναι εδώ, ισχυρή, απέναντι στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ”. Παράλληλα, συνεχάρη τη Φώφη Γεννηματά για την επιτυχία της, δεσμεύτηκε “για την ενότητα, για τη νέα προοπτική” και υποσχέθηκε ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας.
Στ. Θεοδωράκης
«Συγχαρητήρια στην Φώφη Γεννηματά για τη νίκη της. Ελπίζω ότι οι επόμενες μέρες θα είναι οι πρώτες μιας νέας εποχής για την προοδευτική παράταξη. Φιλελεύθεροι, κεντρώοι, οικολόγοι, σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστεροί, πρέπει να ενώσουμε την δύναμη μας. Η πατρίδα έχει ανάγκη από γενναίες συμμαχίες, τολμηρές προτάσεις και δίκαιες πολιτικές», αναφέρει σε δήλωσή του ο Στ. Θεοδωράκης.
«Η μεγάλη συμμετοχή και αυτή την δεύτερη Κυριακή δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Ο νέος φορέας θα χτιστεί πάνω στην ενότητα», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «ο δρόμος είναι ανηφορικός, αλλά είναι ο μόνος που έχουμε μπροστά μας». Ευχαρίστησε τον Νίκο Ανδρουλάκη για το καλό αποτέλεσμα που κατέγραψε, τον πρωτοεμφανιζόμενο, όπως είπε, στην κεντρική σκηνή Γιώργο Καμίνη και τους άλλους υποψηφίους όπως και τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο και τους συνεργάτες του μέχρι τα παιδιά των εφορευτικών επιτροπών στις κάλπες όλης της Ελλάδας».
Γ. Καμίνης
Από τη πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης συνεχάρη τη Φώφη Γεννηματά για τη μεγάλη νίκη της, «σε μια διαδικασία που χάρη στη δική της απόφαση ξεκίνησε πριν από κάποιους μήνες».
Επεσήμανε τη ιστορική ευθύνη που αναλαμβάνει να ηγηθεί του κοινού εγχειρήματος για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου προτάσεων και θέσεων, και μία αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης. Επίσης, ο κ. Καμίνης συνεχάρη και τον Νίκο Ανδρουλάκη που με ενθουσιασμό κατάφερε να ανοίξει αποφασιστικά το θέμα της ανανέωσης, αλλά και να ενεργοποιήσει ξανά χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται διαχρονικά δίπλα στην παράταξη.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Καμίνη «έχει γίνει το πρώτο μεγάλο και δύσκολο βήμα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, προοδευτικού, σοσιαλδημοκρατικού κινήματος».
Γ. Ραγκούσης
Συγχαρητήρια στην κ. Γεννηματά έδωσε και ο Γιάννης Ραγκούσης για τη νίκη της λέγοντας:
«Το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής παράταξης ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Δύναμή μας η ενότητα, εγγύηση για την προοπτική μας η πολύ μεγάλη συμμετοχή των πολιτών. Συγχαρητήρια και στον Νίκο Ανδρουλάκη για τη συμμετοχή του στην κοινή προσπάθεια».
mignatiou.com