Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Οι “φορομπήχτες” πρωθυπουργοί, τα σκάνδαλα και η διάλυση του σωφρονιστικού συστήματος

File Photo: Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ανταλλάσει δώρα με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο, σε συνάντηση που είχαν στο γραφείο του στη Βουλή, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣFile Photo: Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ανταλλάσει δώρα με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, Αναστάσιο, σε συνάντηση που είχαν στο γραφείο του στη Βουλή, το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ
Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στη Νέα Δημοκρατία και τις κωμικοτραγικές παραφυάδες του ΠΑΣΟΚ που παριστάνουν από κοινού τους θεματοφύλακες του… «συνταγματικού τόξου», ότι αξιόπιστη και αποτελεσματική αντιπολίτευση στους (κατά φαντασίαν) κομμουνιστές δεν γίνεται πάνω σε θέματα που αγγίζουν και την δική τους πολιτική, με απτά δείγματα γραφής προηγούμενων κυβερνήσεων.

Οσο και να λες τον Τσίπρα φορομπήχτη, ο κόσμος έχει μια, τόση δα έστω, μνήμη για να θυμάται ότι ο χορός της άγριας φορολόγησης, της μείωσης των συντάξεων και των μισθών, αλλά και της απομύζησης των «συνεπών φορολογούμενων», άρχισε επί κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου, με αποκορύφωμα την θητεία Σαμαρά-Βενιζέλου.
Οσο και να λες ότι τα έχουν παραδώσει όλα στους ξένους και κάνουν «κωλοτούμπες», ο μέσος πολίτης δεν μπορεί να ξεχάσει ποιος πρωτοέφερε τη χώρα στο μνημόνιο, την διάλυση των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων από το PSI του Βενιζέλου καθώς και τις επικύψεις Σαμαρά ενώπιον της Μέρκελ.
Οσο και να κραυγάζεις για την αναβάθμιση των F-16, (ομολογώντας από την άλλη ότι είναι αναγκαία…) o απλός πολίτης εξακολουθεί να χρεώνει τα μεγάλα σκάνδαλα στον χώρο της άμυνας, με τις μίζες και τις ρεμούλες στις κυβερνήσεις Σημίτη.
Για να πείσεις επομένως, πρέπει να εντοπίσεις την κριτική σε ζητήματα καθημερινότητας, τα οποία οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπηρετούσαν καλύτερα, έστω και σε οριακό βαθμό.
Ένα από αυτά στα οποία οφείλει να επικεντρωθεί η αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτό της έννομης τάξης και της ασφάλειας των πολιτών. Πρώτον γιατί ταιριάζει στην ατζέντα της (στο βαθμό που εξακολουθεί να λέγεται συντηρητικό κόμμα)και δεύτερον γιατί αποτελεί κοινή παραδοχή πώς στα τρία σχεδόν χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η ανομία και η παραβατικότητα, σε διάφορες εκφάνσεις και εκδοχές, έσπασε όλα τα κοντέρ.
Η εξέλιξη αυτή οφείλεται εν πολλοίς στις ιδεοληψίες των συντρόφων της «Πρώτης φορά Αριστερά» που θεωρούν ότι τα «ντου λαικής διαμαρτυρίας» σε πρεσβείες, δικαστήρια, ακόμη και στη βουλή, αποτελούν μία μορφή…υγιούς επαναστατικότητας, οφείλεται όμως και στον απόλυτο κορεσμό των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας που οδήγησαν σε «λύσεις εκτρώματα» όπως ο συνεχώς παρατεινόμενος σε ισχύ, νόμος Παρασκευόπουλου.
Για τον εμπνευστή του, έχω γράψει κατά καιρούς πολλά. Που συνοψίζονται στην επιτομή ακαταλληλότητας για το αξίωμα του υπουργού δικαιοσύνης το οποίο του εμπιστεύθηκε ο Τσίπρας. Ο Παρασκευόπουλος δεν θα μπορούσε ποτέ να νοικοκυρέψει το σωφρονιστικό σύστημα γιατί συνειρμικά και συναισθηματικά νοιώθει πιο κοντά στους παραβατικούς, παρά στους φύλακες του νόμου και τους δικαστές. Κοινωνικός λειτουργός ή εξομολογητής θα ήθελε να είναι για να διακονεί…βαρυποινίτες, παρά αυτός που θα φυλάει τα πρόβατα από τους λύκους…
Και να σας πω μια πικρή αλήθεια; Το πρόβλημα με τις αποφυλακίσεις ή τις περίεργες…»άδειες αναψυχής ισοβιτών» δεν ξεκίνησε επί Παρασκευόπουλου. Προηγήθηκε ο αλήστου μνήμης Κουβελάκης του Σημίτη, ο Καστανίδης και άλλοι. Μόνο που ο Συριζαίος το…τερμάτισε. Κι ας ισχυρίζεται αναίσχυντα ότι δεν φταίει ο νόμος του. Για κρατηθείτε λοιπόν: Στα τελευταία δύο χρόνια που ισχύει ο νόμος Παρασκευόπουλου έχουν αποφυλακισθεί περισσότεροι από 3 χιλιάδες ποινικοί, πολλοί από τους οποίους καταδικάστηκαν για εξαιρετικά σοβαρά εγκλήματα, μεταξύ των οποίων φόνοι και ληστείες. Μόνο οι φυλακισμένοι στον Κορυδαλλό έχουν μειωθεί κατά…40%, γεγονός που δημιουργεί μεν καλύτερες συνθήκες κράτησης από αυτές τις Κολομβίας αλλά πυροδοτεί εγκληματικότητα συμμοριών λατινο-αμερικανικού τύπου στους δρόμους της πρωτεύουσας.
Οι αιτίες των αθρόων…αποφυλακίσεων δεν ανιχνεύονται μόνο στην ψυχοσύνθεση του συγκεκριμένου ανδρός. Εντοπίζονται και στην προφανή αδυναμία του ελληνικού κράτους σε συνθήκες οικονομικής ομηρίας να συντηρήσει τα υπάρχοντα σωφρονιστικά ιδρύματα και να χτίσει άλλα σύγχρονα. Οι ξένοι δεν επιτρέπουν τέτοιες δαπάνες και στην φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ η φυλακή είναι αναχρονισμός που πρέπει να εκλείψει. Γι αυτό τους απελευθερώνουν κατά κύματα. Απλούστατα δεν χωρούν στα κελιά…
Το ερώτημα είναι όμως τι ακριβώς προτείνει η Νέα Δημοκρατία, Τολμά να προαναγγείλει ότι το δικό της κοινωνικό μέρισμα θα είναι η ανέγερση υπερσύγχρονων φυλακών υψίστης ασφαλείας με ειδικές πτέρυγες για όσους καταστρέφουν ανενόχλητοι δημόσια περιουσία; Τολμά να εξαγγείλει την κατάργηση των… «αδειών αναψυχής» για τους αμετανόητους σκληρούς ποινικούς;
Κοινωνική πρόνοια είναι κύριε Μητσοτάκη η λήψη μέτρων για να μην «σιδερώνουν» 85 χρονες γιαγιάδες εισαγόμενοι αλήτες. Πείτε επιτέλους ότι θα αναμορφώσετε επί το αυστηρότερο το σωφρονιστικό μας σύστημα. Τι φοβάστε;…
mignatiou.com