Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

ΥΠΕΘΑ: Μήπως κάποιους τους… “ξεβράκωσε” εντελώς ο Ρουβίκωνας;ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΣΒΟΛΗΣ.Μια φωτογραφία που δημοσίευσε κατ’ αποκλειστικότητα το ARMY VOICE, δίνει τη δυνατότητα να εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα για την εισβολή που πραγματοποίησε πριν λίγες ώρες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η… «συλλογικότητα», εκτροφής ΣΥΡΙΖΑ, της παλιάς καλής ακροαριστερής εποχής, ονόματι «Ρουβίκωνας».

Ένας ακόμα… Ρουβίκωνας (ποταμός έξω από τη Ρώμη όπου διαλύονταν οι ρωμαϊκές λεγεώνες προτού εισέλθει ο επικεφαλής στρατηγός και οι οπλίτες στην πόλη, ώστε να μην υπάρξει καθεστωτική ανατροπή) αποδείχθηκε το Γενικό Επιτελείο, καθώς οι «κύριοι» της συλλογικότητας εισήλθαν ανενόχλητοι όπως φαίνεται.
Η φωτογραφία όμως που έχει τραβηχτεί από το εσωτερικό του κτιρίου του ΥΠΕΘΑ και των Επιτελείων, αποδεικνύει ότι οι πρώτες αναφορές που ήθελαν τους «Ρουβίκωνες» να έχουν φτάσει μέχρι την κεντρική πύλη του κτιρίου που γίνονται οι υποδοχές των επισήμων επισκεπτών, ήταν απόλυτα αληθείς.
Επί της ουσίας, οι εισβολείς πραγματοποίησαν «παρέλαση» εντός του περιβόλου του υπουργείου, πετώντας εκατοντάδες ή και χιλιάδες προπαγανδιστικά φυλλάδια. Το όλο σκηνικό παραπέμπει σε σύγχυση των αρμοδίων της ασφάλειας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν είχε «κόψει» σε κανέναν να σκεφτεί ότι από τη στιγμή που πάνε παντού οι «Ρουβίκωνες» (κάτι σαν το γνωστό… ιμπεριαλιστικό αναψυκτικό), πολύ εύκολα θα μπορούσαν να αποπειραθούν να «χτυπήσουν» και το ΥΠΕΘΑ.
Εάν κάποιος το θεώρησε αδύνατο λόγο των μέτρων ασφαλείας, απλώς θα έπρεπε να αναλογιστεί το καθεστώς ουσιαστικά ατιμωρησίας που απολαμβάνουν, μηδενίζοντας συνεπώς το δυνητικό κόστος για τους επιτιθέμενους, οι οποίοι μάλιστα αντιθέτως, αποκτούσαν κίνητρο καθώς το ΥΠΕΘΑ σύμφωνα με την – ολίγον τζαζ – ιδεολογία τους ήταν στόχος υψηλής συμβολικής αξίας.
Αυτό που έκαναν βασίστηκε στον αιφνιδιασμό. Βγήκαν από τα μετρό και κινήθηκαν γρήγορα προς το εσωτερικό της εξωτερικής περιμέτρου μέσω της πύλης εισόδου αυτοκινήτων, όπως αποκαλύπτει το βίντεο. Η μαζική κίνηση είχε ως αποτέλεσμα να «υπερφαλαγγιστεί» κάθε δυνητική αντίσταση των υπευθύνων ασφαλείας κεντρικής πύλης αλλά και όσων είχαν υπηρεσία εκείνη την ώρα.
Εάν έγινε προσπάθεια να κατέβει η ηλεκτροκίνητη περίφραξη και αυτοί πρόλαβαν να μπουν, τότε κακώς, κάκιστα, οι πύλες άνοιξαν εκ νέου. Ακόμα κι αν είχαν ακινητοποιηθεί και συλληφθεί, θα ήταν μια σημαντική – συμβολική επίσης – επιτυχία, η οποία θα είχε έρθει ως αποτέλεσμα του αποκλεισμού τους στον εξωτερικό χώρο του υπουργείου και των επιτελείων.
Όμως φαίνεται πως είτε δόθηκε εντολή να τους αφήσουν να αποχωρήσουν, οπότε κάποιος οφείλει να εξηγήσει το σκεπτικό επιλογής αυτής της μεθόδου αντί του αποκλεισμού τους στο εσωτερικό, είτε απλώς, από τη στιγμή που μπήκαν, άνοιξε πάλι η πύλη με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν ανενόχλητοι, γελοιοποιώντας τον μηχανισμό ασφαλείας συνολικά.
Δε χρειάζεται να πούμε στους φίλους μας να μην αναμένουν παραιτήσεις ξανά, διότι όπως έδειξαν υπουργοί της κυβέρνησης εδώ και καιρό, με αποκορύφωνα τη θεομηνία, ακολουθούν τη ρητορική της ευθύνης κάποιου άλλου, αόριστα, που για την περίσταση ας το ονομάσουμε «τακτική στρατηγού ανέμου»…
Δίνουμε αυτή την ονομασία για να υπενθυμίσουμε το πως είχαν βυσσοδομήσει τότε λάβροι εναντίον του Βύρωνα Πολύδωρα, όταν είχε καεί ο τόπος και το απέδωσε στα φυσικά φαινόμενα για να πει ότι ήταν υπεράνω των δυνάμεών του από ένα σημείο και πέρα. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει κάθε φορά στην Ελλάδα, ενώ στο εξωτερικό φεύγουν οι πάντες από μόνοι τους, με το παραμικρό.
Ελπίζουμε βέβαια να μην πέσει ο πέλεκυς στα κεφάλια των χαμηλόβαθμων όπως αρέσκονται συνήθως οι «μεγάλοι» συγκαλύπτοντας απόλυτα τις δικές τους ευθύνες, καθότι δεν γίνεται να έχουν φταίξει «στρατηγάρες με τόσα παράσημα» (σε άλλους στρατούς τα παράσημα δίνονται αποκλειστικά λόγω συμμετοχής σε επιχειρήσεις, αλλά ας μην το κάνουμε σήμερα θέμα αυτό). Τους βλέπεις τους περισσότερους από τότε που αποστρατεύονται…

 http://www.defence-point.g