Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

«Τα πήρε» με τον Λοβέρδο ο Κοτζιάς

«Φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα» καταλογίζει στον Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά και στον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Αφορμή η απροειδοποίητη επίσκεψη του κ. Λοβέρδου στο υπουργείο Εξωτερικών και οι συνομιλίες που είχε με αναρμόδιο διπλωμάτη, όπως αναφέρει στην δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών.

«Είναι δικαίωμα του κ. Λοβέρδου, εφόσον το επιθυμεί, να συνεχίσει να ψεύδεται και να επιδιώκει να πρωταγωνιστεί σε θέατρο του παραλόγου προκειμένου να περιφέρεται στα κανάλια και τα ραδιόφωνα. Ωστόσο, η σημερινή εμφάνισή του στο Yπουργείο Eξωτερικών, όπου κατέφθασε απροειδοποίητα και συνομίλησε με έναν αναρμόδιο διπλωμάτη και μάλιστα κατά την απουσία μου, είναι άλλο ένα δείγμα έλλειψης σοβαρότητας», αναφέρει ο Νίκος Κοτζιάς.
Και προσθέτει: «Ως γνωστόν, ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας τόνισε χθες ότι οι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων έχουν τη δυνατότητα ανάγνωσης εγγράφων που αφορούν στην υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Ο κ. Λοβέρδος, εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζω, δεν είναι πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας. Αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε να απαιτήσει πιεστικά, χωρίς καν να επικαλεστεί εξουσιοδότηση από την κα Γεννηματά, όπως ισχυρίστηκε νωρίτερα στα ΜΜΕ, να δει τα εν λόγω».
Στην δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρεται και στον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, λέγοντας: «Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τον κ. Κουμουτσάκο, ο όποιος, αφού χθες εψεύσθη από το βήμα της Βουλής, διατύπωσε σήμερα και πάλι μέσω ΜΜΕ, ανάλογο αίτημα λησμονώντας ότι ούτε εκείνος είναι πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας».
«Υπάρχει πάντα ανοικτή πρόσκληση στην κα Γεννηματά και στον κ. Μητσοτάκη, εφόσον το επιθυμούν, να έρθουν στο Υπουργείο Εξωτερικών σε χρόνο που θα τους εξυπηρετεί προκειμένου να διαβάσουν τα συγκεκριμένα έγγραφα», υπογραμμίζει στην δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος καλεί εκ νέου τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιδείξουν σοβαρότητα και καταλήγει υπογραμμίζοντας: «Φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα όπως αυτά στα οποία καταφεύγουν οι κ.κ. Λοβέρδος και Κουμουτσάκος δεν έχουν καμία θέση σε μια σοβαρή δημοκρατική πολιτεία». 

slpress.gr