Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017

Τα μισά άρματα Leopard 2 του γερμανικού Στρατού, δεν είναι επιχειρησιακά, “δεν πάνε”!Περισσότερα από τα μισά άρματα μάχης Leopard 2 του γερμανικού στρατού δεν είναι επιχειρησιακά! Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας από τα 244 άρματα του τύπου μόνο τα 95 είναι έτοιμα για επιχειρήσεις, όπως αναφέρει το περιοδικό Focus.

O γερμανικός Στρατός ήταν κάποτε γνωστός για την ικανότητά του να αναπτύσσει άριστα εκπαιδευμένες μονάδες τεθωρακισμένων με άριστα συντηρημένα άρματα. Φαίνεται όμως πως τώρα πια αυτό είναι παρελθόν καθώς οι αριθμοί των επιχειρησιακών αρμάτων είναι αποκαρδιωτικοί.
Από τα 244 άρματα μάχης Leopard 2 τα 53 έχουν αφοπλιστεί, επτά χρησιμοποιούνται σε δοκιμές, 89 είναι επιχειρησιακά υπό προϋποθέσεις και μόνο 95 είναι πλήρως επιχειρησιακά. Το γερμανικό υπουργείο αναφέρεται και σε ελλείψεις κρίσιμων ανταλλακτικών που προφανώς επιτείνουν το πρόβλημα.
Το άρμα Leopard 2 που κατασκευάζει η Krauss – Maffei Wegmann από το 1979 που εντάχθηκε σε υπηρεσία διαδεχόμενο το Leopard 1, χρησιμοποιείται από 12 ευρωπαϊκές και αρκετές άλλες μη ευρωπαϊκές χώρες, αποτελώντας το ισχυρότερο άρμα μάχης τους.
 /www.defence-point.gr