Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

Γαλάζιοι δημογέροντες στη Φιλοθέη καλούν Σαμαρά, ενώ το swap Τσίπρα σάρωσε!

Ολοι σχεδόν προσωπικοί φίλοι του ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή


Είναι βράδι Τρίτης 29 Νοεμβρίου 2017. Σε οικία της Φιλοθέης έχουν συγκεντρωθεί 10 από τους  εναπομείναντες δημογέροντες της Νέας Δημοκρατίας, όλοι σχεδόν προσωπικοί φίλοι του ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η ατμόσφαιρα ήταν βαριά και η οργή των προσκεκλημένων του παλαιού υπουργού της ΝΔ προφανής.

Aπό την Ιόλη Πιερίδη
Ολοι μιλούσαν για την ανεπάρκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και του περιβάλλοντός του. Δεν μπορούσαν να χωνέψουν πως από διώκτης του Καμμένου βρέθηκε διωκόμενος και απολογούμενος για τις οικογενειακές σχέσεις με τον Παπαδόπουλο. Στο τραπέζι δεν άργησε να πέσει το όνομα του Αντώνη Σαμαρά. Στην επόμενη συνάντηση θα ήταν προσκεκλημένος τους.
-Μόνο ο Αντώνης μπορεί να τους αντιμετωπίσει…
Στο μεταξύ τα νέα από την  επιτυχία του swap ύψους €30 δισ. με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας στις αγορές και την προσέλκυση μακροπρόθεσμων επενδυτών, ήταν διθυραμβικά!
Οι  Financial Times επικαλούμενοι πηγές με γνώση της συναλλαγής μετέδιδαν:
“Πήγε εξαιρετικά καλά… η αποδοχή ξεπέρασε το 80%”, ανέφερε μία πηγή, προσθέτοντας ότι οι λεπτομέρειες της συναλλαγής θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.
Στο swap συμμετείχαν οι ελληνικές τράπεζες και συνταξιοδοτικά ταμεία, καθώς και διεθνείς επενδυτές, αναφέρουν οι FT.
Η ολοκλήρωση του swap σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την επιστροφή της Ελλάδας στις παγκόσμιες αγορές το επόμενο έτος, επισημαίνεται στο δημοσίευμα. Όπως σημειώνεται, η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να χτίζει ένα ταμειακό απόθεμα €12 με 15 δισ. καθώς η χώρα προετοιμάζει την έξοδο της από το πρόγραμμα διάσωσης. Αυτό αναμένεται να απαιτήσει δύο ή τρεις νέες εκδόσεις πριν τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο.
 http://kourdistoportocali.com