Ήταν που ήταν «άσχημο το κλίμα» μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας ήρθε και η συμφωνία με την Τουρκία για συνεργασία με ρωσική  εταιρεία κατασκευής  αεροσκαφών  να την αποτελειώσει, ενώ ο   κίνδυνος για την Ελλάδα  από την συμφωνία συνεργασίας της τουρκικής Αεροδιαστημικής  Βιομηχανίας (TAI) με τη ρωσική εταιρεία IRKUT στο Dubai Airshow, που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 16 Νοεμβρίου…είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι διαφαίνεται με μια πρώτη ματιά.
Η εταιρεία έχει υπογράψει μνημόνιο συμφωνίας με τη ρωσική εταιρεία IRKUT για μια στρατηγική επιχειρηματική συμμαχία και εταιρική σχέση στον τομέα των αερομεταφορών.
Ως εκ τούτου, οι δύο εταιρείες θα αναλάβουν τον κοινό σχεδιασμό και την παραγωγή στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας, τονίζει το δημοσίευμα μόνο που δεν λέει βέβαια την αλήθεια σε καμία περίπτωση.
Σύμφωνα με μνημόνιο συμφωνίας θα υπάρξει  στρατηγική συνεργασία στο στον τομέα των αερομεταφορών, αλλά στην ουσία οι Τούρκοι αναζητούν μεταφορά τεχνογνωσίας πιθανόν και για το νέο μαχητικό τους .
Άλλωστε η συμφωνία επετεύχθη με την παρουσία αξιωματικών και της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας με τους Ρώσους σύμφωνα με την κεντρική φωτογραφία μας.
Η TAI, η οποία συμμετείχε στην Έκθεση άμυνας και Ασφάλειας στην Ταϊλάνδη στις 6-9 Νοεμβρίου, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της δραστηριότητας της αγοράς στη Μέση Ανατολή με την συμμετοχή της στο Dubai Airshow, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.
Ο Γενικός Διευθυντής της TAI Temel Kotil τόνισε τη σημασία της παρουσίας στο Dubai Airshow και δήλωσε ότι είναι φιλόδοξος για τον τομέα της άμυνας και της αεροδιαστημικής στις χώρες του Κόλπου