Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

Τσίπρας Vs ΝΔ για Paradise Papers

LIVE η ομιλία Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ 
© Sofokleousin.gr 
Η οικονομία, η τρίτη αξιολόγηση, αλλά και το ‘’καυτό’’ θέμα των Paradise Papers μονοπώλησαν στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα Paradise Papers. τονίζοντας χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον κ . Μητσοτάκη: 
Όποιος κατάφερε να πάει στον παράδεισο της φορολογίας δεν απέφυγε να καταλήξει στην κόλαση της πολιτικής", δήλωσε επίσης ο κ.Τσιπρας και κατέληξε: "θα περιμένουμε εξηγήσεις μαζί με τον ελληνικό λαό και μαζί με τις αρχές θα βρούμε την άκρη για όσους έχουν παρκάρει τα χρήματα τους σε παραδείσους γιατί κανένας παράδεισος δεν είναι τόσο μακρινός, ώστε να μη μπορούμε να τον φτάσουμε"
"Θέλω να ξεκαθαρίσω γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Από τη μάχη κατά της διαφθοράς σε μεγάλο βαθμό θα κριθούμε. Η μάχη κατά της διαφθοράς παραμένει βασικός στόχος. Θέλει τόλμη και το ξέρει και ο λαός. ο οποίος βλέπει τις τελευταίες ημέρες καταιγισμό αποκαλύψεων για το μαύρο χρήμα, ιλιγγιώδη ποσά, βουνά χρυσού. αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο διευρύνονται οι παγκόσμιες ανισότητες, την ώρα που οι λαοί του κόσμου σηκώνουν το βάρος μίας διαρκούς οικονομικής κρίσης. Οι φτωχοί πληρώνουν το μάρμαρο, ενώ μία χούφτα πλούσιοι απολαμβάνουν παραδείσους. Αυτό η παγκόσμια κοινότητα δε μπορεί να το ανέχεται και πρέπει να παίξουμε ρόλο σημαντικό. Η κυβέρνηση μας θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε επίπεδο ΕΕ. Ενισχύουμε τα κινήματα αντίστασης σε αυτό το αίσχος τις τολμηρές δημοσιογραφικές πρωτοβουλίες", είπε και συνέχισε:
"Είναι θλιβερή η συμμετοχή μίας εγχώριας ελιτ σε αυτό το παραδείσιο πάρτυ. Εξοργιστικό όταν σε καταλόγους της χρυσής ντροπής φιγουράρουν ονόματα που ρίχνουν βαριά σκιά στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Εδώ δε μιλάμε για κόμματα, αλλά για κομμάτια και θρύψαλα κάθε πολιτικής καθαρότητας. Δε μιλάμε για καπιταλιστές, αλλά για πρόσωπα που οι συναλλαγές τους δεν εκπροσωπούν ιδιωτική ή οικογενειακή υπόθεση, ίσως ούτε κάποια ποινικά κολάσιμη ιστορία αλλά εκείνη την αντίληψη που εξαθλίωσε την Ελλάδα, τον κυνισμό που επιτρέπει στους κρατούντες τα πάντα εν ονόματα μίας ηθικής της ανηθικότητας".
Ο πρωθυπουργός σχολίασε επίσης: "Τους είπαμε γιατί δεν ψηφίζετε μαζί μας την αυστηρή νομοθεσία για τη συμμετοχή των πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες; Πήραν τους βουλευτές και αποχώρησαν. Γιατί ανέχεστε και δεν απομακρύνετε από σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού τον κ.Παπασταύρου; Τους είπαμε δώστε εξηγήσεις για την υπόθεση Siemens. Είπαν οτι ρίχνουμε το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου" και πρόσθεσε: "Ελπίζω να μη μας κατηγορήσουν για διεθνή συνομωσία ότι αποκαλύψαμε εμείς αυτό το κύμα των off shore για να πλήξουμε τη ΝΔ".
Αναρωτήθηκε δε: "Θα μπορούσαμε να σταθούμε εάν στα χρυσά ονόματα υπήρχε έστω ένα όνομα υπουργού της αριστεράς ;"

"Την περασμένη Παρασκευή ο κ. Μητσοτάκης μου απάντησε ότι οι δημοσκοπήσεις λένε ότι θα κερδίσει, του απάντησα ότι πουθενά στον κόσμο δεν κέρδισε η Siemens εκλογές. Σήμερα θα συμπληρώσω αυτή τη φράση με το εξής: Όποιος κατάφερε να πάει στον παράδεισο της φορολογίας δεν απέφυγε να καταλήξει στην κόλαση της πολιτικής", δήλωσε επίσης ο κ.Τσιπρας και κατέληξε: "θα περιμένουμε εξηγήσεις μαζί με τον ελληνικό λαό και μαζί με τις αρχές θα βρούμε την άκρη για όσους έχουν παρκάρει τα χρήματα τους σε παραδείσους γιατί κανένας παράδεισος δεν είναι τόσο μακρινός, ώστε να μη μπορούμε να τον φτάσουμε"
Παράλληλα, κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας ανέφερε:  «Η κυβέρνηση δίνει με όλες της τις δυνάμεις έναν δύσκολο αγώνα για να βγάλει την Ελλάδα από την επιτροπεία και τα μνημόνια». «Δίνουμε με όλες μας τις δυνάμεις έναν δύσκολο αγώνα», είπε ο κ. Τσίπρας, με στόχο:
-Να αντιμετωπίσουμε τις ολέθριες συνέπειες που είχε στην οικονομία και την κοινωνία μια μακρά περίοδος καταστροφικής κρίσης και απίστευτα σκληρών και συγχρόνως αποτυχημένων, προγραμμάτων.
-Να επαναφέρουμε τη σταθερότητα στην οικονομία.
-Να βγάλουμε την Ελλάδα από την επιτροπεία και τα μνημόνια.
-Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες μιας νέας, δίκαιης, και βιώσιμης ανάπτυξης.
Όλοι ανεξαιρέτως οι οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι η προοπτική ανάκαμψης εδραιώνεται πλέον σε στέρεες βάσεις. «Έχουμε άνοδο της οικονομικής εμπιστοσύνης, των εξαγωγών, των επενδύσεων, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Η γ΄αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο»
«Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο, απογοητεύοντας τις Κασσάνδρες, τους πηχυαίους τίτλους των μέσων ενημέρωσης της διαπλοκής και τις τελευταίες ελπίδες του κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
«Η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει:
-Πρώτον, χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο.
-Δεύτερον, με τους εργαζόμενους να επανέρχονται πρώτοι στη σειρά κατάταξης κατά την εξόφληση οφειλών από επιχειρήσεις. Δηλαδή, πάνω από τις τράπεζες, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία.
-Τρίτον, με τη διάσωση και την επέκταση του ταμείου των δημοσιογράφων.
-Τέταρτον, επίσης σημαντικό, με τη συμφωνία για τις συντάξεις χηρείας, η ύπαρξη κατώτατου πλαφόν στο ύψος της εθνικής σύνταξης τόσο για τον, ή την σύζυγο, όσο και για τα τέκνα.
-Με τη συμφωνία για τη ρύθμιση των οφειλών ύψους από 20.000 ως 50.000 ευρώ, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού.
-Με δυνατότητα 120 δόσεων, και με κούρεμα των προσαυξήσεων της τάξης του 85%».
Κοινωνικό επίδομα
Η κυβέρνηση θα προχωρήσει και φέτος στη διανομή κοινωνικού μερίσματος, για τη στήριξη των πιο αδύναμων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από πέρυσι, κι αυτό θα είναι μια ακόμα μεγάλη απογοήτευση για την αντιπολίτευση και τα “εξαπτέρυγά” της επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.
Τα αναλυτικά στοιχεία για το κοινωνικό μέρισμα θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, είπε και εξέφρασε την ελπίδα «φέτος, ο κ. Μητσοτάκης να μην εκτεθεί με τον τρόπο που εκτέθηκε πέρυσι, όταν καταψήφισε το κοινωνικό μέρισμα στη Βουλή και όταν, καθαρά για λόγους μικροπολιτικής, προσπάθησε με υπόγειους και ανέντιμους τρόπους να προκαλέσει την επέμβαση των Θεσμών για την ακύρωσή του».