Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

Παλαιστίνη: Ο 16χρονος σύμβολο των διαδηλώσεων για την Ιερουσαλήμ

 
© Παρέχεται από: 24 Media
Ένας Παλαιστίνιος έφηβος έγινε, δίχως να το επιδιώξει, σύμβολο των διαδηλώσεων στον αραβικό κόσμο κατά της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Πρόκειται για τον 16χρονο Fawzi al-Juneidi, ο οποίος συνελήφθη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης.
Στη φωτογραφία, το αγόρι εμφανίζεται με τα μάτια δεμένα με ένα μαντήλι και τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα να μεταφέρεται από πάνοπλους στρατιώτες.

© Παρέχεται από: 24 Media 
Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, ο θείος του αγοριού υποστήριξε ότι ο 16χρονος συνελήφθη αναίτια, καθώς δεν συμμετείχε στις διαδηλώσεις και βρισκόταν έξω προκειμένου να αγοράσει τρόφιμα, καθώς αυτός θρέφει την επταμελή οικογένειά του. Όπως αναφέρει, το αγόρι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο προκειμένου να δουλέψει για να ζήσει την οικογένειά του.
Ο θείος του 16χρονου, καταγγέλλει μάλιστα τους Ισραηλινούς για ξυλοδαρμό του αγοριού, ενώ απηύθυνε έκκληση τόσο στις παλαιστινιακές αρχές όσο και σε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την απελευθέρωσή του.