Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017

Η Ε.Ε. βρήκε ελληνικά όπλα μέσα στη Ράκα το 2014 επί υπουργίας Αβραμόπουλου-Γεννηματά

Η Ε.Ε. βρήκε ελληνικά όπλα μέσα στη Ράκα το 2014 επί υπουργίας Αβραμόπουλου-Γεννηματά
Μπορεί ο επιχειρηµατίας Βασίλης Παπαδόπουλος και η εταιρεία Olympic Industries να έγιναν πολύ γνωστοί στην Ελλάδα µε αφορµή τη διακρατική συµφωνία µε τη Σαουδική Αραβία, όµως σφαίρες από το συγκεκριµένο εργοστάσιο εντοπίστηκαν το 2014 στη Ράκα της Συρίας να τις χρησιµοποιούν οι δυνάµεις του ISIS, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Η πληροφορία και η καταγραφή δεν επιδέχονται διάψευση, αφού προέρχονται από ειδικευµένους ερευνητές ευρωπαϊκού προγράµµατος, που χρηµατοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη Γερµανία, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά.
Συγκεκριµένα, του προγράµµατος «iTrace», που βρίσκεται υπό την εποπτεία του Συµβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το διαχειρίζεται τεχνικά η διεθνώς αναγνωρισµένη ΜΚΟ Conflict Armament Research (CAR).
Σύµφωνα µε τα στοιχεία που εντόπισαν οι ερευνητές, στις 26 Ιουλίου 2014, στα πεδία των µαχών στη Ράκα της Συρίας, «πρωτεύουσα» µέχρι πρότινος του «Ισλαµικού Κράτους» (ISIS), βρέθηκαν και καταγράφηκαν ελληνικά πυροµαχικά της εταιρείας Olympic Industries του Βασίλη Παπαδόπουλου.
Τα πυροµαχικά συνοδεύονται από φωτογραφίες και τη σχετική τεκµηρίωση και δεν είναι φήµες ή πληροφορίες που µπορούν να αµφισβητηθούν, γράφουν τα parapolitika.gr.
Σημειώνεται ότι την συγκεκριμένη περίοδο την διακυβέρνηση της χώρας είχε η κυβέρνηση Σαμαρά και υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με αναπληρώτρια τη Φώφη Γεννηματά.
Πηγή: http://www.tribune.gr