Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017

Βράζει η Μέση Ανατολή για την Ιερουσαλήμ

Αν οι ΗΠΑ αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ θα τροφοδοτήσουν τον εξτρεμισμό και τη βία, προειδοποιεί ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Άχμεντ Άμπντουλ Γάιτ.
Ο Γάιτ προχώρησε σε αυτό το σχόλιο μία ημέρα μετά τη δήλωση αμερικανού αξιωματούχου, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι πιθανό να προχωρήσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα σε μια τέτοια κίνηση.

«Σήμερα δηλώνουμε πολύ καθαρά ότι μια τέτοια ενέργεια δεν θα ήταν δικαιολογημένη. Δεν θα υπηρετήσει την ειρήνη ή τη σταθερότητα, απεναντίας θα τροφοδοτήσει τον εξτρεμισμό και την καταφυγή στη βία», ανέφερε ο Γάιτ σε ανακοίνωσή του η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Αραβικού Συνδέσμου.
Πρόσθεσε επίσης ότι μια τέτοια κίνηση «ωφελεί μόνο τη μία πλευρά,  την ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία διάκειται εχθρικά έναντι της ειρήνης».
Οι Παλαιστίνιοι θέλουν η Ανατολική Ιερουσαλήμ να αποτελέσει την πρωτεύουσα του μελλοντικού ανεξάρτητου κράτους τους, ενώ την ίδια ώρα η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση όλης της πόλης στο Ισραήλ. Από την πλευρά της η ισραηλινή κυβέρνηση χαρακτηρίζει την πόλη, στην οποία βρίσκονται ιεροί τόποι των εβραίων, των μουσουλμάνων και των χριστιανών, αδιαίρετη πρωτεύουσα του Ισραήλ.
 slpress.gr