Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017

Οι Τούρκοι βρίζουν την Ελλάδα: Είναι χώρα στην οποία συνωστίζονται τρομοκράτες

Με απειλές απάντησε η Τουρκία στην απόφαση της Δικαιοσύνης να δοθεί άσυλο σε τουρκο αξιωματικό  Φωτογραφία τουρκική προεδρία.Με απειλές απάντησε η Τουρκία στην απόφαση της Δικαιοσύνης να δοθεί άσυλο σε τουρκο αξιωματικό Φωτογραφία τουρκική προεδρία.


Χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες χαρακτηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ την Ελλάδα έπειτα από την απόφαση ελληνικού δικαστηρίου να δώσει άσυλο σε ένας από τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα, έπειτα από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι η απόφαση θα επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις, αναφέροντας ότι η Ελλάδα δεν έδειξε την αναμενόμενη υποστήριξη και συνεργασία ως χώρα σύμμαχος στο θέμα της τρομοκρατίας. “Αυτή η απόφαση ελήφθη με πολιτικά κριτήρια”, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.
Ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου δήλωσε ότι “δεν ωφελεί κανέναν μια εικόνα της Ελλάδας στην οποία συνωστίζονται οι τρομοκράτες”.
Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε ότι “δεν έχουν αντιληφθεί πόσο μεγάλος κίνδυνος είναι για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό κάθε ένας ‘φετουλαχιστής’ που αφήνεται ελεύθερος”.
“Εμείς έχουμε χρέος να τους προειδοποιήσουμε από τώρα φιλικά αλλά δεν είναι καθόλου φιλική στάση η απόδοση ασύλου. Μια εικόνα της Ελλάδας στην οποία να συνωστίζονται οι τρομοκράτες δεν ωφελεί κανέναν. Οι τρομοκράτες που αφήσατε ελεύθερους σήμερα είναι σαν δυναμίτης έτοιμος να εκραγεί και όταν εκραγεί μπορεί να μην μείνει χώρα για να προστατεύσετε”, ανέφερε.
ΚΑΥΓΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε αίτηση ακύρωσης της απόφασης δευτεροβάθμιας επιτροπής, με την οποία χορηγήθηκε άσυλο στον έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
«Ακολουθώντας την πάγια θέση σε σχέση με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, όπως έχει επανειλημμένως και δημοσίως εκφραστεί, υποβλήθηκε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης αίτηση ακύρωσης κατά της χθεσινής απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών», σημειώνεται στο δελτίο Τύπου.
Η εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της τόνισε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «οφείλει να απαντήσει» στο ερώτημα «για ποιο λόγο η κυβέρνηση υπέβαλε αίτηση ακύρωσης κατά της χορήγησης πολιτικού ασύλου που αποφάσισε η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Προσφυγών για τον πρώτο από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς», καθώς όπως υπενθυμίζει πρόσφατα ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει προσφάτως ότι «”Ως κράτος δικαίου η Ελλάδα σέβεται την διάκριση των εξουσιών” και “πράττει τα δέοντα για να έχουν δίκαιη δίκη” οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί».
Αντιδρώντας με ανάρτηση του στο Twitter, ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία προφανώς αγνοεί ότι οι δευτεροβάθμιες επιτροπές ασύλου είναι διοικητικά όργανα και κάνει λόγο για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη».
«Η ΝΔ προφανώς αγνοεί ότι οι δευτεροβάθμιες επιτροπές ασύλου είναι διοικητικά όργανα και κάνει λόγο για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Τη στιγμή μάλιστα που η αίτηση ακύρωσης παραπέμπει το θέμα ακριβώς στην κρίση της Δικαιοσύνης. Πώς όμως η ΝΔ να τα πάει καλά με τη διάκριση των εξουσιών όταν ο κος Μητσοτάκης μπερδεύει τον Μοντεσκιέ με το Ρουσώ…», αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος.
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Με πολιτικά κριτήρια η απόφαση της Αθήνας για χορήγηση ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με γραπτή ανακοίνωσή του αντέδρασε στην απόφαση της 3ης ανεξάρτητης δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου να παράσχει άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.
Στην ανακοίνωση, η απόφαση χαρακτηρίζεται απόφαση που ελήφθη με πολιτικά κριτήρια. Αναλυτικά, αναφέρονται τα εξής: “H Ελλάδα που έδωσε άσυλο σε έναν από τους οκτώ πραξικοπηματίες που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, με αυτήν της την απόφαση έδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι μια χώρα που προστατεύει και υποθάλπει πραξικοπηματίες”, ισχυρίζεται το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.
Προσθέτει ακόμη ότι “Η Ελλάδα που εμπόδισε τους εγκληματίες, οι οποίοι είχαν στόχο την δημοκρατική τάξη και σκότωσαν εκατοντάδες πολίτες και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης της χώρας μας, δεν επέδειξε τη συμπαράσταση και συνεργασία που περιμένουμε από σύμμαχο χώρα στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος”.
“Η απόφαση αυτή που πιστεύουμε ότι έχει ληφθεί με πολιτικά κριτήρια, αναμφίβολα θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία σε περιφερειακά θέματα”, καταλήγει η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

ΚΥΠΕ – Τουρκία/Κωνσταντινούπολη

mignatiou.com