Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017

Το γεύμα Καμμένου με τους Αρχηγούς και η διαβεβαίωση που τους έδωσε

Δεύτερη μέρα Χριστουγέννων ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος προσκάλεσε σε γεύμα τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων. Φυσιολογική κίνηση λόγω των ημερών. Το κλίμα ήταν επίσης φυσιολογικά καλό και εορταστικό σε κάποιες στιγμές. Ωστόσο ο ΥΕΘΑ έκρινε πως έπρεπε να δώσει μια διαβεβαίωση στους Αρχηγούς.

“Καμία αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις σε επίπεδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων”, είπε με κατηγορηματικό τρόπο, θέλοντας να δώσει τέλος στην φημολογία που κάθε λίγο και λιγάκι αναζωπυρώνεται με δημοσιεύματα που στρέφονται ανοιχτά εναντίον Αρχηγών. Η δήλωση Καμμένου κρίθηκε απαραίτητη για να “κοπεί ο βήχας” στους υπέρμετρα φιλόδοξους, τους βιαστικούς και όσους από συγκεκριμένα ΜΜΕ προσπαθούν συστηματικά να τους επιβάλλουν.
Όπως εγκαίρως έχουμε γράψει, ο ΥΕΘΑ με προτροπή και του Α/ΓΕΕΘΑ έχουν απόλυτη προτεραιότητα να σεβαστούν αυτό που αποφάσισαν. Δηλαδή τη θητεία των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων. Με τη προϋπόθεση ότι ο χρόνος της θητείας Αρχηγών θα είναι γόνιμος και δημιουργικός κι δεν θα χρησιμοποιείται ως “χρόνος προεκλογικός” για όσους θεωρούν ότι η ύψιστη τιμή της Αρχηγίας Γενικού Επιτελείου είναι απλά ένα σκαλοπάτι για να ανέβουν ψηλότερα. Μπορεί να λειτουργήσει έτσι μέσω του έργου τους. Διαφορετικά μπορεί να είναι και το τέλος της καριέρας τους.
Η διαβεβαίωση Καμμένου απ΄ αυτή την άποψη είναι μια ακόμη ασπίδα προστασίας για να κάνουν τη δουλειά τους. Ωστόσο επειδή σε κάποιες περιπτώσεις έχει δείξει πόσο απρόβλεπτος είναι, καλό θα ήταν όλοι να επικεντρωθούν στη δουλειά τους κι όχι στην προσωπική τους προβολή.

militaire.gr