Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΟΗΕ είναι «ο οίκος των ψεμάτων»

Το Ισραήλ απορρίπτει προκαταβολικά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την Ιερουσαλήμ που αναμένεται να γίνει σήμερα στα Ηνωμένα Έθνη, αυτό τον «οίκο των ψεμάτων», όπως ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ, είτε ο ΟΗΕ την αναγνωρίζει είτε όχι», είπε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με το γραφείο του, λίγες ώρες πριν η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφανθεί για ένα σχέδιο  ψηφίσματος που θα καταδικάζει την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
«Χρειάστηκαν 70 χρόνια για να την αναγνωρίσουν επίσημα οι Ηνωμένες Πολιτείες και θα χρειαστούν ακόμη πολλά χρόνια προκειμένου ο ΟΗΕ να κάνει το ίδιο», είπε ο Νετανιάχου, σημειώνοντας ότι η αλλαγή στάσης που παρατηρείται απέναντι στο Ισραήλ, από πολλές χώρες, «θα καταλήξει να εισχωρήσει στον ΟΗΕ, σε αυτό τον οίκο των ψεμάτων».
«Το κράτος του Ισραήλ απορρίπτει κατηγορηματικά το ψήφισμα αυτό προτού καν υιοθετηθεί», είπε συμπληρώνοντας ότι και άλλες χώρες θα μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, όπως υποσχέθηκε να κάνει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

 https://slpress.gr/