Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017

Υεμένη: Νεκρός ο πρώην Πρόεδρος Σαλέχ!!

 
Η είδηση του θανάτου του πρώην προέδρου που εμφανιζόταν έτοιμος να συζητήσει ανακωχή με την Σαουδική Αραβία επιβεβαιώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών των Χούθι - Το κόμμα του αρνείται τις αναφορές
Ο πρώην πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ σκοτώθηκε από αντάρτες Χούθι, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της περιοχής που ελέγχεται από τους αντάρτες.
 Ο Σάλεχ σκοτώθηκε σε επίθεση ενώ βρισκόταν καθ'οδόν για την πόλη Μααρίμπ, μεταφέρουν ιρανικά Μέσα Ενημέρωσης. Το κόμμα του Σάλεχ αρνείται τις αναφορές αυτές.
Η είδηση κυκλοφόρησε μετά από πρωινές αναφορές ότι οι Χούθι είχαν ανατινάξει το σπίτι του στην πρωτεύουσα της χώρας, Σαναά.
 Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει κυκλοφορήσει βίντεο δείχνει τη σορό ενός άνδρα που μοιάζει στον Σάλεχ, τη στιγμή που την τυλίγουν με σάβανα.

Την είδηση μεταφέρουν και σαουδαραβικά Μέσα. Η επίθεση στο σπίτι του Σάλεχ ήρθε μετά από 6 μέρες μαχών στην πρωτεύουσα της Υεμένης μεταξύ των Χούθι και δυνάμεων που πρόσκεινται στον πρώην Πρόεδρο.

 Ο υπουργός των Χούθι, δήλωσε ανακοινώνοντας τον θάνατο του πρώην προέδρου: "Προκαλούσε χάος συνεργαζόμενος με επιθετικές ομάδες ενόπλων. Πλέον οι περιοχές που ήλεγχαν οι ομάδες αυτές, πέρασε στον έλεγχό μας".

Πηγή:rt Φωτογραφία:AP Photo/Hani Mohammed