Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017

Ο Ερντογάν έβαλε φυλακή τον πιλότο που τον έσωσε τη νύχτα του πραξικοπήματος!

Το καθεστώς Ερντογάν έστειλε στην φυλακή έναν από τους αστυνομικούς που τη νύχτα του πραξικοπήματος, έσωσαν τον Ερντογάν! Η ιστορία του Ταγίπ Ντογκάν είναι απίστευτη!
Ο Ντογκάν πετούσε ελικόπτερα της τουρκικής αστυνομίας.
Τη νύχτα του πραξικοπήματος ήταν μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου που παρέλαβε τον Ερντογάν από τη Μαρμαρίδα και τον μετέφερε στο αεροδρόμιο του Νταλαμάν. Κομάντος τον κυνηγούσαν για να τον δολοφονήσουν, όπως λέει το σενάριο εκείνης της νύχτας. Κι όμως ο αστυνομικός Ντογκάν κατηγορήθηκε για σχέσεις με τον Γκιουλέν, επειδή στο τηλέφωνό του βρέθηκε η εφαρμογή ByLock,μέσω της οποίας οι πραξικοπηματίες είχαν επικοινωνία, σύμφωνα με το καθεστώς Ερντογάν.
Ο Ντογκάν απολύθηκε από την αστυνομία στις  22 Νοεμβρίου του 2016 και βρίσκεται στις φυλακές από τις  20 Νοεμβρίου 2017.
“Εάν ήμουν μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, δεν θα είχα επιτρέψει  να επιβιβαστεί ο πρόεδρος”, είπε στην Hürriyet.
Η Τουρκία έχει θέσει σε διαθεσιμότητα ή απολύσει περισσότερους από 150.000 δικαστές, δασκάλους, αστυνομικούς και δημόσιους υπαλλήλους από τις 15 Ιουλίου 2016. Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας ανακοίνωσε στις 13 Ιουλίου ότι 50.510 άτομα συνελήφθησαν και 169.013 έχουν αποτελέσει αντικείμενο δικαστικών διαδικασιών για ποινικές κυρώσεις.
Πηγή:militaire.gr