Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017

Αντιδρά η Μόσχα στην πώληση αμερικανικών όπλων στο Κίεβο


Προειδοποιήσεις ότι η πώληση αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία μπορεί να ωθήσει τους θερμοκέφαλους εθνικιστές να επιδιώξουν μια νέα αιματοχυσία στο Ντονμπάς, έκανε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Η αντίδραση της Μόσχας στην πιθανή παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία είναι γνωστή. Ίσως ωθήσει για ακόμη μία φορά τους εθνικιστές θερμοκέφαλους, οι οποίοι θα προσπαθήσουν ξανά να προκαλέσουν αιματοχυσία στο Ντονμπάς» σχολίασε ο Πεσκόφ, με αφορμή αναφορές αμερικανικών μέσων ενημέρωσης ότι η Ουάσινγκτον σκοπεύει να προχωρήσει σε εξαγωγές στρατιωτικού εξοπλισμού προς την Ουκρανία. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επισήμανε ακόμη ότι δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από τις ΗΠΑ.
Στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πάντως επιβεβαίωσε χθες ότι δόθηκε άδεια για να γίνουν εξαγωγές στρατιωτικού οπλισμού στην Ουκρανία. «Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε εμπορικές εξαγωγές ενός περιορισμένου αριθμού (…) ελαφρών όπλων στην Ουκρανία από βιομηχανίες των ΗΠΑ», δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Αμερικανός αξιωματούχος.
Την Τετάρτη, η εφημερίδα The Washington Post,

https://slpress.gr/