Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017

To Air Macron One στους αιθέρες για πιο οικονομικές πτήσεις του Γάλλου προέδρου

Ένα αεροσκάφος  Airbus A319neo – που θα επιτυγχάνει οικονομικότερες και πιο ”πράσινες” πτήσεις- θα ειναι πιθανότατα το νέο  “Air Macron One”, το Προεδρικό δηλαδή αεροσκάφος της Γαλλίας, . Το αεροσκάφος αυτό θα αντικαταστήσει βασικά το υπάρχον  Airbus A330, το λεγόμενο και  “Air Sarko One”  που είχε αγοραστεί επί Προεδρίας Nicolas Sarkozy.

Η απόφαση για το κατά πόσο θα προχωρήσει η αγορά νέου  αεροσκάφους για χρήση από τον Emmanuel Macron αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα, αφου αξιολογηθούν διάφοροι παράμετροι και θα είχε ήδη γίνει αν δεν υπήρχε θόρυβος γύρω από το κόστος ενός ταξιδιού του Γάλλου Πρωθυπουργού Edouard Philippe, στο πλαίσιο του οποίου εγινε κατ ανάγκην και ιδιωτική μίσθωση στην πτήση Τόκιο-Παρίσι, που απασχόλησε τον τύπο…
Το  A319neo – που αναμένεται να κοστίσει από 130-150 εκατομμυρίων ευρώ-  είναι μέρος της οικογένειας των Airbus A320neo των αεροσκαφών που αναπτύχθηκε από τον Δεκέμβριο του 2010 από την Airbus ,  με την κατάληξη «νέο» στο όνομα να σημαίνει «νέα επιλογή κινητήρα». Πρόκειται για το τελευταίο βήμα του προγράμματος εκσυγχρονισμού A320 (A320E), το οποίο ξεκίνησε το 2006. Το A319neo αντικαθιστά το αρχικό A319.
Εκτός από τους νέους κινητήρες, το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού περιελάμβανε επίσης βελτιώσεις όπως: αεροδυναμικές βελτιώσεις, μεγάλα καμπύλα πτερύγια (sharklets), εξοικονόμηση βάρους, νέα καμπίνα  με μεγαλύτερους χώρους αποσκευών χειρός και βελτιωμένο σύστημα καθαρισμού του αέρα.  Η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών (DGA) του Γαλλικού Υπ. Άμυνας – που  προβλέπεται να κάνει αυτές τις αγορές – θα έχει τη δυνατότητα επιλογής κινητήρα είτε από τους CFM International LEAP-1A είτε από τους κινητήρες Pratt & Whitney PW1100G .
15% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου
Αυτές όλες οι βελτιώσεις, σε συνδυασμό φυσικά, αναμένεται να έχουν ως αποτέλεσμα 15% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, 8% χαμηλότερο λειτουργικό κόστος, μειωμένη παραγωγή θορύβου και μείωση εκπομπών οξειδίου του αζώτου (NO x ) κατά τουλάχιστον 10% σε σύγκριση με τη σειρά A320, καθώς και αύξηση της εμβέλειας περίπου 500 ναυτικών μιλίων (900 χλμ.). 
Το A319neo είναι η λιγότερο δημοφιλής παραλλαγή της οικογένειας Airbus A320neo, με συνολικές παραγγελίες μόνο για 51 αεροσκάφη που τοποθετήθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου 2017, έναντι 3,673 για το A320neo και 1,478 για το A321neo.  
 
Προβληματισμός από το 2016
 
Το Elysee, σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα, φαινεται να θέλησε αρχικά η απόφαση για  το νέο αεροσκάφος – που θα ειναι και για κυβερνητική χρήση-  να τοποθετηθεί  πολύ γρήγορα, πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά όπως έγραψε τις προάλλες η La Tribune, η διαμάχη για το ταξίδι Τόκιο-Παρίσι του Edward Philippe οδήγησε στην αναβολή της ανακοίνωσή της. Θα μπορούσε ωστόσο, αναφέρθηκε, να ανακοινωθεί στις αρχές του 2018.
 Το όλο θέμα της αγοράς και ενός νέου αεροσκάφους  βέβαια έχει αρχίσει να συζητείται από το 2016 επί  προεδρίας του Hollande (Ολαντ ) και ειχαν δρομολογηθεί διαδικασίες απόκτησης.  Ο προβληματισμός ξεκίνησε το 2016 , μετά την καταστροφή του συστήματος ελέγχου του προεδρικού A330 στη Λίμα κατά τη διάρκεια ενός εβδομαδιαίου ταξιδιού στην Πολυνησία και τη Λατινική Αμερική.
Ο Μακρόν ωστόσο δεν βιάστηκε, ήθελε να έχει καποια συμπεράσματα επ αυτού από την θητεία του για την χρήση όλων των κυβερνητικών αεροσκαφών και εν γένει gia το θέμα ”ταξίδια” για τα οποία έχει δεσμευτεί να υπάρξει μείωση κόστους. Από την πλευρά του Προεδρικού Μεγάρου αναφέρθηκε ότι “ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση επιθυμούν να έχουν όλα τα δεδομένα από τη μελέτη για να ενημερώσουν την επιλογή τους”. Ετσι ξεκίνησε από τον Νοέμβριο μια αξιολόγηση του όλου θέματος και μέσα στα ενδεχόμενα είναι και η (προϋπάρχουσα) πιθανότητα αγοράς ενός Α319neo…
 
“Σε κατάσταση αναμονής”…
 
“Ξεκίνησε τον περασμένο μήνα μια εις βάθος μελέτη των δαπανών και των συνθηκών ταξιδιού του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, με βάση την εμπειρία των πρώτων έξι μηνών”,ειπώθηκε αρμοδίως. “Η μελέτη αυτή θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες και, μετά από αυτή τη δουλειά, όλες οι λύσεις θα εξεταστούν για να βελτιωθούν τα ταξίδια”, κατέληξαν οι υπηρεσίες του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το όλο θέμα ”μπλέχτηκε” και με το θόρυβο για την προαναφερθείσα υψηλού κόστους πτήση του Πρωθυπουργού- και έτσι το σχέδιο αγοράς ενός Airbus A319neo είναι στην πραγματικότητα “σε κατάσταση αναμονής”….
 
Ολόκληρος ο στόλος κυβερνητικών αεροσκαφών έχει ανανεωθεί από το 2007 με απόφαση του Nicolas Sarkozy . Σύμφωνα με την La Tribune, ο στόλος της Γαλλικής Δημοκρατίας έχει από το τέλος του 2011 “επτά αεροσκάφη”: ένα Airbus A 330-200 και έξι Falcon (δύο 7Χ, δύο F 2000LX και δύο 900 ).Η αντικατάσταση των δύο Falcon 900 έχει αναβληθεί λόγω της προβλεπόμενης δραστηριότητάς τους. Μπορούν να παραμείνουν σε υπηρεσία μέχρι το 2020 και, σύμφωνα με τις πληροφορίες του γαλλικού τυπου, θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από το τελευταίο Dassault Aviation Falcon, το 8X, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία το 2016.
Το ωριαίο κόστος
Το 2013, το ωριαίο κόστος του Α330, το οποίο χρησιμοποιείται κατ ‘αρχήν για πτήσεις εκτός Ευρώπης, ανήλθε σε 20.776 ευρώ, του Falcon 7X σε 4.742 ευρώ, του Falcon 2000 σε 4.251 ευρώ και  του Falcon 900  σε 3.998 ευρώ.

militaire.gr