Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ-2/ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ./ΝΑΤΟ


 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
 
1)H KAΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ.ΑΠΛΑ ΟΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΣΕ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ-ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ-ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑ, ΕΧΟΥΝΕ ΕΠΙΣΚΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΕ ΒΑΛΤΙΚΗ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΔΕΛΕΧΩΣ ΜΕ ΤΗ ΝΑ ΕΥΡΩΠΗ.
 
2)ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η FYROM ΔΕΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΧΘΕΙ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ), ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΧΑΣΕΙ Ή ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ.ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑ ΙΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ , ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ, ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΡΟΘΥΜΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ-ΑΤΛΑΝΤΙΣΜΟΥ.ΕΠΙΣΗΣ -ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ Ή ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ-ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΝΑΤΟ. ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΕΥΓΕΙΣ,ΑΝ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΕΣΥ.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΕ ΔΙΩΧΝΟΥΝ
ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΠΙ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΑΦΗΝΕ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΥΣ ΣΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΑΚΙΟΝΩΘΕΝΤΑ. ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ.ΣΤΟΝ ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΑΠΟΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΖΩΝΕΣ ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.
 
3)Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ FYROM ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ. ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ , ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ 4 ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ.ΑΡΑ Η ΠΙΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΑΣ. ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΚΛΑΝΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ . ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ.
 
4)ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΝΑΤΟ.ΑΝ ΔΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ , ΑΠΟ ΒΑΘΜΟ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΣΗ. ΕΞΑΙΡΩ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ. ΕΚΕΙ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ ΜΟΝΣ-ΝΑΠΟΛΙ-ΡΑΜΣΤΑΙΝ-ΜΠΡΟΥΝΣΟΥΜ-ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΙ MARCOM ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΗ ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΣΗ.ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ Η ΙΤΑΛΙΑ, Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ. ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ MARCΟM/Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΟ ΑΝΔΡΕΑ ΒΤΤΟ ΠΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΣΥΝΕΠΩΣ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΡΡΟΗ , ΕΝΩ ΣΕΙΡΑ ΚΡΑΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ...ΚΑΙ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟΠΛΕΙΣΤΟΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΞΙΩΜΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ....ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ 'ΚΟΝΕ", ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ...(ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΩ ΣΕ ΟΝΟΜΑΤΟΛΓΙΑ...ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ)
 
5)ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΝΑΤΟΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΗ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΗ.ΘΕΣΗ.ΠΟΤΕ.ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ KFOR ΣΤΗΝ ΠΡΙΣΤΙΝΑ. ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 3 ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΠΡΙΣΤΙΝΑ-ΠΡΙΖΡΕΝ ΚΑΙ ΝΟΒΟ ΣΕΛΟ.Ή ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ. ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΥΝΑΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΛΟΓΩ ΓΕΙΤΝΙΑΣΗΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ..., ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑ....(ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΩ...ΣΤΗΝ ΝΑΤΟΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΟΙ 5 ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΤΑΛΟΙ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΙ.(ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΟΤΙ ΥΣΤΕΡΟΥΜΕ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ....)
.
6)ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ALTHEA ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΟΥΣΙΩΔΗ ΡΟΛΟ. ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ 4 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΙ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΙ..ΚΑΙ Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ FYROM. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΤΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ. ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
ΤΟΥΡΚΙΑ , ΔΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΡΙΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ FYROM.