«Θα πεθάνετε Αλβανοί». Οι Σλάβοι έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στον Ζάεφ και στους Αλβανούς της ΠΓΔΜ καθώς για πρώτη φορά μετά από χρόνια στοχοποίησαν σπίτια Αλβανών και έγραψαν συνθήματα. Από χτες το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας η οποία μίλησε για «επερχόμενες εθνοτικές συγκρούσεις» έχει σημάνει συναγερμό για το «τσουνάμι» εξελίξεων που έρχεται στην περιοχή.

Συνθήκες συγκρουσιακού χαρακτήρα κάνουν σταδιακά την εμφάνιση τους στα Σκόπια ανάμεσα σε Αλβανούς και Σλάβους , σε μια κόντρα που «σιγοκαίει» από το 2001, ασχέτων κρίσιμων ζητημάτων.
Σύμφωνα με τον αλβανικό τύπο των Σκοπίων φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, Σκοπιανοί εθνικιστές έχουν γράψει γκράφιτι σε τοίχους αλβανικών οικιών στην πόλη της Μπίτολα  με περιεχόμενο εθνικού και ξεκάθαρα πολεμικού μίσους κατά των Αλβανών.
Το περιεχόμενο των συνθημάτων παραπέμπει σε πιθανότατες προετοιμασίες για «σύγκρουση» από εθνικιστικές ομάδες του κόμματος VMRO του γνωστού πρώην πρωθυπουργού Γκρουέφσκι που «ακονίζει τα νύχια του» για επικείμενες συγκρούσεις με τους Αλβανούς …και λόγω του θέματος της ονομασίας με την Ελλάδα.
Τα συνθήματα ανέφεραν : «Ο νόμος είναι νόμος και θάνατος στους Αλβανούς».