Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

Αποκάλυψη: Τι πραγματικά συνέβη στο πρόσφατο επεισόδιο των Ιμίων... (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποκάλυψη: Τι πραγματικά συνέβη στο πρόσφατο επεισόδιο των Ιμίων...

Συγκλονιστικές περιγραφές των κρίσιμων στιγμών του παρολίγον θερμού επεισόδιου.
Μαρτυρίες που αναδεικνύουν τον υψηλό επαγγελματισμό και την ψυχραιμία του κυβερνήτη της Κανονιοφόρου "Νικηφόρος",  ο οποίος δεν επέτρεψε σε κανένα από τα τέσσερα τουρκικά πλοία να πραγματοποιήσουν το σχέδιο τους που είχε ως ξεκάθαρο στόχο τη δημιουργία ενός θερμού επεισοδίου, είδαν το φως της δημοσιότητας.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του ΓΕΝ: "Παραμείναμε εκεί. Σταθεροί. Τηρήσαμε την πορεία μας. Και δεν κόψαμε ούτε μια στροφή. Αυτό έχει σημασία. Ήταν μια σχεδιασμένη κίνηση από πλευράς τους. Το παλικάρι ανταπεξήλθε όπως έπρεπε.". Προσθέτει δε στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στη γείτονα: "Και δεν είναι μόνος, Υπάρχουν κι άλλοι. Ψυχωμένοι και επαγγελματίες και θαλασσινοί".

Οι κρίσιμες στιγμές

"Πίσω από τις πόρτες του πλοίου ήταν όλοι έτομοι. Στο κατάστρωμα δεν κυκλοφορούσε κανένας και ήταν όλοι έτοιμοι." αναφέρει η ίδια πηγή. Οι εγκληματικές κινήσεις των Τούρκων, ήταν φανερές αφού αποτυπώθηκαν και στο video που οι ίδιοι έδωσαν στη δημοσιότητα.
"Αυτοί ήταν τέσσερις. Ο κυβερνήτης της κανονιοφόρου ακολουθούσε το τουρκικό πολεμικό στις 500 γυάρδες από πίσω και ήταν τα τρία του τουρκικού λιμενικού που προσπαθούσαν να του ανακόψουν την πορεία. Αυτός κρατούσε σταθερή πορεία, ταχύτητα, δεν έκανε κανέναν χειρισμό, δεν αυξομείωσε να δημιουργήσει καμμία σύγχυση ή ενδεχόμενο πρόκλησης ατυχήματος."  
Οι Τούρκοι, όμως, είχαν μια ξεκάθαρη επιδίωξη: "Αυτοί τον παρενοχλούσαν έχοντας υψηλότερη ταχύτητα περνώντας από την πλώρη του ακόμη και στα δέκα μέτρα. Στο δεύτερο video φαίνεται ξεκάθαρα που περνάει η τουρκική ακταιωρός στα δέκα μέτρα από την πλώρη του.".

Το εγκληματικό σχέδιο βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη: "Όταν βλέπεις έναν να σου έρχεται από δεξιά με μεγάλη ταχύτητα και σε περνάει δέκα μέτρα από την πλώρη, πρέπει να έχεις ολύμπια ψυχραιμία εκείνη τη στιγμή, να μην κόψεις ταχύτητα, να μην στρέψεις το πλοίο σου, να παραμείνεις σταθερός σε αυτό που κάνεις. Θέλει ψυχή για να το κάνεις. Το παλικάρι αυτό απέδειξε ότι έχει ψυχή. Το πλήρωμα του ήταν έτοιμο. Τα πυροβόλα του ήταν έτοιμα, και θα έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνει όταν θα ερχόταν η ώρα. Είναι δεδομένο. Αλλά τον είχαν τέσσερις και τον “παίζανε”. Ένα το πολεμικό και τρεις οι ακτοφυλακίδες του λιμενικού της Τουρκίας. Μόνος του με τέσσερις. Και ήταν ψυχραιμότατος."
Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΓΕΝ που γνωρίζει τον κυβερνήτη της Κανονιοφόρου "Νικηφόρος" από μικρή ηλικία συμπληρώνει: "Πρόκειται για εξαίρετο άτομο. Από φτωχική οικογένεια της ελληνικής επαρχίας. Μαχητής. Ηθικότατος μέχρι εκεί που δεν παίρνει. Έχει περάσει δύσκολα."

Πηγή: Onalert.gr