Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018

Ο Βενιαμίν Νετανιάχου ζήτησε την αναβολή της τριμερούς Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ

Φωτογραφία Αρχείου ΚΥΠΕ


Την αναβολή της τριμερούς συνάντησης Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ σε επίπεδο αρχηγών κρατών, που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στη Λευκωσία την προσεχή Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, ζήτησε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου και τώρα – όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης- καταβάλλονται προσπάθειες για καθορισμό νέας ημερομηνίας.

Όπως μετέδωσαν ισραηλινά ΜΜΕ, η αναβολή ζητήθηκε λόγω του ότι προέκυψε ανάγκη για παρουσία του Πρωθυπουργού Νετανιάχου σε ψηφοφορία της Κνεσέτ για τα ωράρια των καταστημάτων το Σάββατο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Times of Israel ο Νετανιάχου αποφάσισε να αναβάλει το ταξίδι του στην Κύπρο, καθώς απ’ ό,τι διαφάνηκε κατά τη συζήτηση του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων το Σάββατο, ημέρα αργίας για τους Εβραίους, η κυβέρνηση ενδεχομένως να μην συγκεντρώνει την απαραίτητη πλειοψηφία για έγκριση του νομοσχεδίου.
Την αναβολή της τριμερούς Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ από το Ριάντ όπου βρίσκεται, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην επίσημη επίσκεψη του στη Σαουδική Αραβία, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.
Όπως ανέφερε, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός επικαλέστηκε ύψιστης σημασίας εσωτερικό θέμα. Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση είναι σε επαφή με τους άλλους δύο εταίρους για καθορισμό νέας ημερομηνίας. Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ακόμη ότι υπήρξε ήδη κάποια σχετική εισήγηση από πλευράς Ισραήλ, η οποία ωστόσο δεν βόλευε ούτε την ελληνική αλλά ούτε και την κυπριακή κυβέρνηση.
Το θέμα, κατέληξε, αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός των επόμενων 2-3 ημερών.
 
ΚΥΠΕ – Ηλίας Μαυροκέφαλος – ΚΥΠΡΟΣ

mignatiou.com