Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018

Ο αρχαιολόγος από τα Οινόφυτα που ευνουχίζει το ποίμνιόν του Ο μακαριστός Χριστόδουλος δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο

Αλήθεια είναι ό,τι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν θα γίνει ποτέ Χριστόδουλος!
Ο αρχαιολόγος απο τα Οινόφυτα που κατευνάζει τις Εθνικοπατριωτικές εξάρσεις , στην ουσία ευνουχίζει το ποίμνιον του , καταδικάζει την πολιτικολογία απο άμβωνος και υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια την εκκλησιαστική περιουσια.

Γράφει ο Πέτρος Κασιμάτης
Ο μακαριστός Χριστόδουλος δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο.
Ο «Χριστόδουλος μας» οπως έλεγαν τα παιδιά με τα σκουλαρίκια που τα ειχε αγκαλιάσει ο Μακαριστός , θα συντόνιζε ανοιχτά τη διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη, θα κινούσε γη και ουρανό για να φτιάξει ισχυρά λόμπυ με Εθνικό προσανατολισμό εκεί που ανθεί ο Οικουμενικός Ελληνισμος , θα ξόρκιζε τους δαίμονες της Ελλαδικής κακοτυχίας με τρόπους που γνώριζε!
Απο τους άμβωνες των εκκλησιών θα έκανε αυτά που διαστάζει να κάνει ο Ιερωνυμος. Θα κατακεραυνωνε τους ισχυρούς της γης, θα τρόμαζε τους Ευρωλιγούρηδες , θα μιλούσε για νενεκους -χωρίς ομως να διχάζει- θα μιλούσε για ριψάσπιδες που έχουν ομως την πολυτέλεια να επιστρέψουν στην κανονικότητα.
Ο Χριστόδουλος μπορει να ειχε ασήμαντες ματαιοδοξιες στα μεταξωτά άμφια και στα ιερατικά μανικετόκουμπα εφησυχασμένος ίσως και απο τα ….πλούσια κοιτάσματα μιας πλασματικά εύφορης κοιλάδας , ομως , αλλοίμονο δεν έκοψε ποτέ με το μαχαίρι του συμφέροντος.
Κι ενώ σκωπτικά τον περιγελούσαν ως νέο «Μακάριο» , εκείνος τους έδινε προκαταβολές Παραδείσου!!
Οι επικριτές του τον αποκαλούσαν και «Τουρκοφάγο» μα εκείνος τους έστελνε αγιασμό και λουλούδια σαν να έλεγε «ο καθένας δίνει απο εκείνα που του περισσεύουν».
Κάθε του λέξη η ενέργεια δημιουργούσε ειδήσεις. Ενα δάκρυ του , ενα πύρινο κήρυγμα , ενα σπάσιμο της φωνής του , ερμηνευόταν απο χιλιάδες σαν ένας Εθνικός λυγμός.
Ενοχλούσε , οπως και ο Σωκράτης , που επαναλάμβανε στους κλασικούς χρόνους πως ειναι «η αλογόμυγα που ξυπνά το νωθρό άλογο της κοινωνίας»!!
Ο αρχιεπισκοπος Ιερωνυμος ειναι μιας άλλης σχολής. Που δεν θέλει να μπερδεύει τα Εκκλησιαστικά με την Πολιτεία. Που δεν θέλει οι παπάδες να έχουν φωνή και γνώμη πολιτική κατακεραυνώνοντας τα κακώς κείμενα.
Ο Χριστόδουλος ηταν δημιούργημα ενος ….άλλου Θεού. Γήινος, καθόλου αποστειρωμένος, με υψηλή αρτηριακή πίεση , με πάθος για το «εν ανθρωποις ευδοκια».
Ο Ιερωνυμος με καλοσύνη και υποδειγματική τάξη ταΐζει εκατοντάδες Ελληνες και ξένους που ζουν στα τάρταρα μιας καταραμένης φτώχειας.
Ο Χριστόδουλος προχωρούσε ακόμα πιο πολυ. Προσπαθούσε για τα παραπάνω, αλλα άνοιγε τις βάρδιες πύλες των μοναστηριών που παρέμεναν ερμητικά κλειστές για να φιλοξενηθούν άστεγοι και φτωχοί…
Ο Χριστόδουλος πολεμούσε τους δήθεν μα δεχόταν αδιαμαρτύρητα και τις σκληρές επικρίσεις για οσα «δεν γνώριζε» για ….τη χούντα, το ΕΑΤ-ΕΣΑ και τους Απριλιανούς.
Στην Κολομβια των Βαλκανίων , η περίπτωση του μακαριστού Χριστοδούλου ηταν ενα δώρο απο τη Θεότητα για τα 9 χρονια και τους 9 μήνες της εκκλησιαστικής του εξουσίας. Που έκανε την Ελλαδική εκκλησία δυνατότερη. Με ανοιχτούς ορίζοντες. Με ιδέες και διεθνή αίγλη.
Σημερα,ο διάδοχος του δεν επιθυμεί συλλαλητήρια, επιζητεί ισορροπίες, θέλει σεβασμό στους νόμους.
Ο Χριστόδουλος -αν ζούσε- θα αυθαδιαζε στο καθεστώς.

Κάποτε, ένας νεαρός εργαζόμενος στην Αρχιεπισκοπή, γκρίνιαζε, γιατί ειχε περιέλθει τελευταία σε απραξία . Τον πλησίασε ο Χριστόδουλος κι εκείνος του επανέλαβε πως δεν νοιωθει καλά να πληρώνεται και τις μισές ώρες να κάθεται!!
Με χαμόγελο και ζεστη φωνή ο Χριστόδουλος τον ρώτησε για την οικογένεια του. Κι ο νεαρός απάντησε πως εχει δυο παιδιά.
– Ο Θεός σε έστειλε εδω για να ζήσεις αυτά τα 2 παιδιά. Γι αυτο μην γκρινιάζεις! Βρίσκεσαι εδω , παίρνεις το μισθό σου για να μεγαλώσουν τα παιδιά σου. Ο Θεός δεν εξετάζει αν δουλεύεις λιγο η πολυ. Αλλα αν είσαι εδω για να ζήσεις τα παιδιά σου!!
Αυτός ηταν ο Χριστόδουλος που την Κυριακή θα ηταν μπροστάρης στο συλλαλητήριο εναντίον του Σορρος. Στο συλλαλητήριο εναντίον της Βαλκανικής Κολομβίας! Στο συλλαλητήριο της καρδιας μας.΄
Γι αυτο ο γλυκός , εγκρατής και σώφρων Ιερωνυμος , δεν θα γινει ποτέ Χριστόδουλος!!


 http://kourdistoportocali.com