Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018

“Καφενείον η Ελλάς”! Απίστευτο φιάσκο η συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη για τα Σκόπια

Σ΄ όλες τις χώρες του κόσμου οι πολιτικοί αρχηγοί συναντώνται για σοβαρά εθνικά θέματα, με την λογική να βρουν μια κοινή γραμμή. Γιατί προέχει για όλους το εθνικό συμφέρον. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε είτε είναι πολύ προσεκτικοί στις δηλώσεις τους, είτε δεν κάνουν δηλώσεις. Στην Ελλάδα τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν ισχύει. Ο Τσίπρας συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη για το σοβαρότατο θέμα των Σκοπίων και η συνάντηση ήταν ένα ΦΙΑΣΚΟ!

Ο μεν κ.Μητσοτάκης με τη δήλωσή του μετά από τη συνάντηση μίλησε για διχασμό των Ελλήνων, τον οποίο προκάλεσε ο Τσίπρας και το Μέγαρο Μαξίμου κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό!
Κι όλα αυτά ενώ στην ουσία έχουν ακριβώς την ίδια θέση για το όνομα των Σκοπίων, με τον κ. Μητσοτάκη βέβαια εσχάτως να λέει ότι θα ΄ταν καλύτερο να μην δοθεί λύση τώρα.
Καφενείον η Ελλάς…
Κριτική στους μέχρι τώρα χειρισμούς του πρωθυπουργού στη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό, άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντηση που είχε μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η συνάντηση διήρκεσε λίγο περισσότερο από μισή ώρα και το κλίμα, όπως έλεγαν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη ήταν ψυχρό.
Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε από την αρχή ότι προσήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου ως είχε υποχρέωση ως εκ του θεσμικού του ρόλου. Σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας ενημερώνει σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς ενώ έχει ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες τη διαπραγμάτευση για το όνομα, και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός απέφυγε να διαμορφώσει συνθήκες συνεννόησης και συναίνεσης των πολιτικών κομμάτων. Δεν ενημέρωσε το κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό, προσήλθε στη διαπραγμάτευση δίχως να έχει εξασφαλίσει καν την στήριξη του κυβερνητικού εταίρου, δίχασε τους Έλληνες, περιφρόνησε τους πολίτες που εκφράζουν πατριωτική τους ευαισθησία. Αντί να επιδιώξει ισχυρό εθνικό μέτωπο, επιδίδεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια. Έτσι, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης κλείνει ένα παράθυρο ευκαιρίας προς αξιοποίηση.
Άσκησε κριτική και για την τακτική του κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι «προβαίνει σε παραχωρήσεις δίχως να έχει εξασφαλίσει μη αναστρέψιμα ανταλλάγματα» και υποστήριξε ότι είναι πολύ σοβαρή παράλειψη που δεν έθεσε σαν προϋπόθεση για τη διαπραγμάτευση την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων. Ο κατακερματισμός της λύσης, δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδος και δεν μπορεί να γίνει δεκτός.
Η ΝΔ, είπε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης, υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με σθένος και αποτελεσματικότητα, ο βίος και η πολιτεία του κ. Τσίπρα δεν δίνουν εγγυήσεις ότι μπορεί να κάνει το ίδιο. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα. Το θέμα της ονομασίας, συνέχισε, δεν είναι απλά ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής, αφορά την ιστορία και την εθνική συνείδηση των Ελλήνων. Επανέλαβε ότι «δεν θα διχάσει τους Έλληνες για να ενώσει τους Σκοπιανούς και κατέληξε ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε να βαδίσει αυτό τον δρόμο μόνος του, ας μην ψάχνει τώρα για άλλοθι».
“Ανευθυνότητα και τυχοδιοκτισμό” αποδίδουν στον κ.Μητσοτάκη από το Μαξίμου
Για ανευθυνότητα και τυχοδιωκτισμό κατηγορεί το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, έπειτα από τη συνάντηση που είχαν στο Μ. Μαξίμου για το θέμα της ΠΓΔΜ. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «ήταν αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επέλεγε τον εύκολο δρόμο της ανευθυνότητας και του τυχοδιωκτισμού.
Η χώρα όμως έχει ανάγκη από ηγεσία αποφασισμένη να πορευθεί τον δύσκολο δρόμο, για να υπερασπισθεί τα εθνικά συμφέροντα κι όχι τον εύκολο που οδηγεί σε αδιέξοδα».
militaire.gr