Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018

Ο Στρατηγός Φράγκος και ποιοι “χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο”!
Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ και πρώην ΥΕΘΑ Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος έχει αρχίσει να κάνει πολλούς να μην κοιμούνται τόσο ήρεμα στον λεγόμενο “συντηρητικό πολιτικό χώρο”. Ειδικά στη ΝΔ. Η προοπτική δημιουργίας ενός νέου πολιτικού κόμματος που θα κινηθεί στα δεξιά της ΝΔ , ασφαλώς δεν είναι ευχάριστο σενάριο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το χειρότερο δε είναι ότι πολλοί στο κόμμα θα πρέπει μάλλον να ΄χουν μετανιώσει για την εμμονή τους να αποκλείουν κάθε προσπάθεια που είχε γίνει για προσέγγιση του Στρατηγού Φράγκου στη ΝΔ.

Τα σενάρια για την εμπλοκή του Επίτιμου Α/ΓΕΣ στην πολιτική είναι μια διαρκής κατάσταση, από την επόμενη μέρα της αποστρατείας του. Ο Φράγκος ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική αλλά είχε ένα … ελάττωμα: δεν ήθελε να ενταχθεί σε κανένα πολιτικό κόμμα με τους όρους που θα του έθεταν, αλλά με τους δικούς του όρους! Γρήγορα κατάλαβε ότι το κομματικό σύστημα …δεν τον σήκωνε. Δεν είναι τυχαίο ότι παρά την φημολογία που θέλει να ΄χει δεχτεί ο Στρατηγός προτάσεις επί προτάσεων για τη συμμετοχή του σε εκλόγιμες θέσεις ψηφοδελτίων, η μοναδική συγκεκριμένη πρόταση που του έγινε -από τη ΝΔ- ήταν να ΄ναι υποψήφιος περιφερειάρχης. Δεν το συζήτησε καν.
Ο Φράγκος ήταν και μάλλον είναι πολύ πληθωρικός για τη ΝΔ. Ειδικά στα εθνικά θέματα. Ίσως κάποιοι να τον χαρακτηρίζουν και “ακραίο” και γι΄ αυτό όσες φορές το όνομά του έπεσε στα τραπέζια συσκέψεων της ΝΔ με διάφορες προφάσεις αποκλείστηκε. Έβαλαν το χεράκι τους και κάποιοι απόστρατοι, για να τα λέμε όλα.
Και τώρα που οι συνθήκες δείχνουν να ευνοούν τη δημιουργία ενός νέου κόμματος; Και κυρίως, τώρα που και ο Στρατηγός για πρώτη φορά δείχνει διατεθειμένος να το ρισκάρει; Τώρα ελπίζουν ότι …δεν θα το κάνει. Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε συνέντευξή του ότι “δεν είμαι καθόλου βέβαιος, ότι μία προσωπικότητα όπως ο κ. Φραγκούλης θα συνεργήσει σε κάτι τέτοιο, γιατί ο Τσίπρας σε κάθε ψηφοφόρο της δεξιάς, είναι πολιτικά «τοξικός». Ποιος δεξιός ψηφοφόρος θα πήγαινε να ψηφίσει ένα ενδιάμεσο κόμμα, ρισκάροντας να μείνει ο Τσίπρας στην εξουσία”; Δεν συμμεριζόμαστε τη βεβαιότητά του για πρώτη φορά.
militaire.gr