Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

“Ποντίκια που βρυχώνται” οι εθνικιστές των Σκοπίων καλούν σε “αντίσταση”!

Το αποκαλούμενο «Παγκόσμιο “Μακεδονικό” Κογκρέσο»  –  πρόκειται για ακραία εθνικιστική οργάνωση, που στηρίζεται κυρίως στη διασπορά της πΓΔΜ και η επιρροή της έχει συρρικνωθεί μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης Ζάεφ- έδωσε  στη δημοσιότητα «διακήρυξη για την υπεράσπιση του ονόματος της χώρας και της ταυτότητας του έθνους».
Tο “ΠΜΚ”:

-Καλεί τους πολίτες της πΓΔΜ σε αντίσταση και ανυπακοή «με οποιοδήποτε τρόπο επιλέξουν και ανάλογα με τις δυνατότητές τους».
-Εκφράζει την αντίθεσή του «σε κάθε δημοψήφισμα, επικύρωση διεθνούς συμφωνίας και τροποποίηση ή συμπλήρωση του Συντάγματος, με στόχο την αλλαγή του ονόματος του κράτους και της ταυτότητας του έθνους».
-Ζητεί την άνευ όρων διακοπή των συνομιλιών για το θέμα του ονόματος και την σύναψη Συμφωνίας Διαρκούς Ειρήνης και Καλής Γειτονίας με την Ελλάδα, η οποία θα αντικαταστήσει την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995.
-Καλεί την Αθήνα να ζητήσει συγγνώμη «για τις ιστορικές και κοινωνικές αδικίες που διέπραξε κατά των “Μακεδόνων” στην Ελλάδα», να καταβάλει αποζημιώσεις «για την εκμετάλλευση φυσικών και αρχαιολογικών πόρων από το 1912» και «για τις ζημίες που υπέστησαν οι “Μακεδόνες” και οι περιουσίες τους στα κατεχόμενα εδάφη της Μακεδονίας».
-Καλεί τους βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE να συνεχίσουν να απέχουν από τις εργασίες του κοινοβουλίου, προκειμένου να μην νομιμοποιήσουν το έργο της κυβέρνησης
-Χαρακτηρίζει ως “εσχάτη προδοσία” την Συμφωνία Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας που υπέγραψαν η πΓΔΜ και η Βουλγαρία τον Αύγουστου
-Εκφράζει αντίθεση στο νόμο για την χρήση της αλβανικής γλώσσας στην πΓΔΜ
-Τάσσεται κατά της ένταξης της πΓΔΜ στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ «εξαιτίας του αντιμακεδονισμού της Ελλάδας και της Βουλγαρίας»
-Καλεί τους “μητροπολίτες” της εκκλησίας της πΓΔΜ να αποσύρουν το «αντικανονικό και ανιστόρητο αίτημα» για αποδοχή της Βουλγαρικής Εκκλησίας ως “Μητέρας Εκκλησίας”..
MILITAIRE.GR