Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ/ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ.


1)ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΟΡΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΜΑΣΑΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ.

2)ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΕΘΝΕΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΠΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΗ ΤΟΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ ΜΕ ΤΗ ΝΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ , ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΣ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΥΣ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΚΑ ΩΣ ΚΑ ΟΛΟΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ .

3)ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΤΗΚΕ-ΠΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ-ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΤΕΗΤΟΝ ΣΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ WRIGHT PATTERSON ΣΤΟ ΟΧΑΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΟ 1995 ΜΕ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗ ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΧΟΛΜΠΡΟΥΚ.ΤΟΤΕ Η ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ REPUBLIKA SRPSKA ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ 49% ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΟΑΤΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ 51%. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΤΗΝ ΔΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ,ΕΝΩ ΣΤΟ ΣΕΡΑΓΕΒΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΙΚΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ(ALTHEA), ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΕΠΙΤΗΡΗΤΗ ΚΑΙ ΜΕΙΚΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ/ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. ΥΠΟΨΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ 3% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΣ ΚΑΤΑΓΟΓΗΣ.ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΠΡΙΣΚΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΚΡΟΤΙΑ ΠΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

4)ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΣΝΙΑΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ , ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ, ΠΕΡΝΑΩ ΣΤΗΝ ΚΑΝΤΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ FYRΟM, ΟΠΟΥ ΑΣΦΑΛΟΣ ΟΙ ΔΥΟ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ , ΑΛΛΑ ΕΝΤΑΣΣΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ, ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΛΠ.ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΙΔΙΟΤΥΠΟ ΑΛΛΑ ΕΛΒΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΝΤΟΝΙΩΝ,ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΛΟ ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΝΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ Ή ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ Ή ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ, ΟΜΩΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΧΟΥΝΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΤΥΧΕ ΑΜΕΣΩΣ. ΠΗΡΕ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΑΘΗ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΙΣΙΑΚΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ". ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ.
ΑΡΑ ΜΙΑ ΜEΙΞΗ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ, ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΑΡΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ(ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΤΟΥ ΛΕΠΟΣΕΒΑΤΣ, ΖΒΟΡΝΙ ΠΟΤΟΚ, ΑΝΩ ΜΙΤΡΟΒΙΤΣΑ ΚΑΙ ΖΒΕΤΣΑΝ) ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΕΛΒΕΤΟΙΚΑΝΤΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ.ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΤΑΝ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙ , ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ,ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ KFOR/ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ, ΜΙΑ ΝΑΤΟΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ /ΟΠΩΣ Η SFOR ΣΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 90 ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟΝΑΤΟΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΤΗΣ ΝΑΠΟΛΙ/ΙΤΑΛΙΑ. ΗΔΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ-ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΕΡΑΓΕΒΟ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΑ-ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ-EE, ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ AMBER FOX-CONCORDIA KAI ESSENTIAL HARVEST .ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΟΧΡΙΔΑΣ ΤΟΥ 2001 ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ ΣΕ ΚΑΝΤΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΟΝΤΕΛ.

5)ΑΚΡΑΙΦΝΩΣ 'ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΣΛΑΒΙΚΕΣ. ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ "ΝΟΤΙΟΣΛΑΒΟΥΣ".ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΕ 'ΚΑΠΕΛΟ" ΕΕ-ΝΑΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΝ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΠΟΙΗΣΕΙΣ,ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ......
ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗΣ ΣΕ 3-5 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΙΜΑΙ ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, Η ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ, ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΠΛΕΟΝ "ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ".
ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΧΩΡΟΥ, ΧΡΟΝΟΥ ΚΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΡΑΝΑ-ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΣΟΦΙΑ-ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕΡΑΓΕΒΟ. ΑΥΤΑ.