Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018

Forbes: Οι 10 top προσωπικότητες κάτω των 30 στην Ευρώπη για το 2018

© Παρέχεται από: capital.gr

Πηγή: Forbes
Της Alexandra Wilson
"Διεκδικώ πράγματα που θέλω να επιτύχω και απλά δεν εγκαταλείπω", σημειώνει η Rita Ora, η τραγουδίστρια που βρίσκεται στην κορυφή των charts και η οποία ξεκίνησε την καριέρα της με εμφανίσεις στην παμπ του πατέρα της στο Λονδίνο, όπου είχαν μετακομίσει, ως μετανάστες, με την οικογένειά της από το Κόσοβο. Η ίδια επέμεινε στην προσπάθειά της να γίνει
τραγουδίστρια: Στα 15 της, στεκόταν έξω από την Universal Music Group στο Λονδίνο, μοιράζοντας τα ηχογραφημένα τραγούδια της σε άτομα που έβγαιναν από το κτίριο. Μάλιστα, ένας από αυτούς τους ανθρώπους, ο οποίος είχε πάρει τότε τα τραγούδια της, έχει αναλάβει το δεύτερο άλμπουμ της.
Αδιαμφισβήτητα, η Rita Ora έχει τελειοποιήσει την τέχνη του… "ο επιμένων νικά". Ο δεύτερος δίσκος της αναμένεται να βγει μέσα στο 2018, πέντε χρόνια μετά από το πρώτο της άλμπουμ, λόγω προβλημάτων που προέκυψαν με την προηγούμενη δισκογραφική της εταιρεία Roc Nation. Αν η επιτυχία του τελευταίου της single "Anywhere" δεν αρκεί, υπάρχουν αρκετές αποδείξεις της απήχησης που βρίσκει στο κοινό η μουσική της - με το συγκεκριμένο τραγούδι να "εκτοξεύεται" στη δεύτερη θέση των βρετανικών charts. 
Η επιμονή της την έφερε στην τρίτη ετήσια λίστα με τις 30 κορυφαίες προσωπικότητες κάτω των 30 στην Ευρώπη ("30 Under 30 Europe") του Forbes για το 2018, η οποία αφορά σε 300 νέες και νέους που ξεχωρίζουν για τη συμβολή τους σε 10 τομείς, όπως είναι η Διασκέδαση, τα Οικονομικά και η Τεχνολογία. Στη λίστα περιλαμβάνονται ονόματα από 34 χώρες της Ευρώπης (αριθμός - ρεκόρ), με επιχειρηματίες από χώρες όπως είναι η Λευκορωσία ή η γενέτειρα της Ora, το Κόσοβο. 
Όσον αφορά στην "ελίτ" των προσωπικοτήτων που καταρτίζουν τη φετινή λίστα, το Forbes ξεχωρίζει τα εξής ονόματα: 
Τέχνη και Πολιτισμός: Negin Mirsalehi, 29 ετών, Ολλανδία
Ιδρύτρια της Gisou
Πριν από δύο χρόνια, η Mirsalehi απέρριψε μια προσφορά από μία εταιρεία περιποίησης μαλλιών, γιατί είχε μεγαλύτερα σχέδια: Να λανσάρει το δικό της brand περιποίησης μαλλιών Gisou που αφορά σε προϊόντα εμπνευσμένα από την ιστορία της οικογένειάς της, που μετρά έξι γενιές μελισσοκόμων. Πέρυσι, οι πωλήσεις της Gisou έφτασαν τα περίπου 3 εκατ. δολ., ενώ συνέχισε να βγάζει 20.000 δολάρια για κάθε χορηγούμενη ανάρτηση στο Instagram χάρη στα 4,5 εκατομμύρια των followers της. 
Οικονομικά: Victoria van Lennep, 28 ετών, Βέλγιο
Συνιδρύτρια της Lendable
Οι άλλοτε συμφοιτητές στο Oxford, Van Lennep και Martin Kissinger ίδρυσαν την Lendable, μία πλατφόρμα δανεισμού, που στηρίζεται στην peer-to-peer τεχνολογία και αυτοματοποιεί αποφάσεις πιστωτικού χαρακτήρα, παρέχοντας κεφάλαια στους ενδιαφερομένους - και μάλιστα μέσα σε μία ώρα. Σε διάστημα τριών ετών έχει χορηγήσει 160 εκατ. δολ. σε δάνεια προς 30.000 άτομα. 
Βιομηχανία: Erik Gatenholm, 28 ετών, Σουηδία
Συνιδρυτής της Cellink
Ως πρώτη στο είδος της παγκοσμίως, η Cellink είναι η κατασκευάστρια εταιρεία μελάνης και εκτυπωτών για 3D εκτυπώσεις ανθρώπινων οργάνων που χρησιμοποιούνται σε ιατρικές έρευνες. Η εταιρεία των 140 εκατ. δολ. που εισήχθη στον δείκτη Nasdaq, μετά από μόλις δέκα μήνες λειτουργίας της, παρέχει προϊόντα σε όλους, από το MIT μέχρι την Takara Bio, σε πάνω από 40 χώρες παγκοσμίως. 
Νομικές και Πολιτικές Επιστήμες: Vyacheslav Polonski, 28 ετών, Γερμανία
Ιδρυτής της Avantgarde Analytics
Έχοντας γεννηθεί στην Ουκρανία και μεγαλώσει στη Γερμανία, με σπουδές στο Oxford, η εταιρεία analytics ανέκυψε από διδακτορικό ερευνητικό έργο που χρησιμοποιούσε τα κοινωνικά μέσα για να προβλέψει την έκβαση του δημοψηφίσματος του Brexit, έναν μήνα προτού πραγματοποιηθεί. 
ΜΜΕ και Marketing: Jamie Bolding, 27 ετών, Ηνωμένο Βασίλειο
Ιδρυτής της Jungle Creations
Η εταιρεία ασχολείται με το marketing στον χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Στηρίζεται στους 50 εκατομμύρια followers της για να δημιουργεί διαφημιστικά βίντεο για πελάτες όπως είναι η Disney και η Apple, τα οποία και της απέφεραν έσοδα 13,5 εκατ. δολ. πέρυσι. Δεδομένων των 5 δισ. video views κάθε μήνα, αυτό το ποσό αναμένεται έως και να τριπλασιαστεί, φθάνοντας τα 36,5 εκατ. δολ. το 2018. 
Λιανεμπόριο και Ηλεκτρονικό Εμπόριο: Susie Ma, 29 ετών, Ηνωμένο Βασίλειο
Ιδρύτρια της Tropic Skincare
Σε ηλικία 15 ετών, η Susie Ma ξεκίνησε να παρασκευάζει σπιτικά προϊόντα για την περιποίηση του δέρματος, για να βοηθήσει τη μητέρα της να τα βγάλει πέρα. Κατάφερε να πληρώνει μόνη της τα δίδακτρα για το πανεπιστήμιο και κέρδισε μία θέση στο "The Apprentice" του BBC, όπου και έλαβε μέρος ως η νεότερη διαγωνιζόμενη. Η εταιρεία της μπορεί σήμερα να υπερηφανεύεται για πάνω από 100 προϊόντα που έχουν οδηγήσει σε έσοδα 27 εκατ. δολ. το 2017. 
Επιστήμη και Υγεία: Anaïs Barut, 25 ετών, Γαλλία
Συνιδρύτρια της DAMAE Medical
Η Barut ίδρυσε την DAMAE Medical το 2014, για να αντιμετωπίσει τον καρκίνο δέρματος, τον πιο κοινό τύπο καρκίνου. Η εταιρεία Ιατρικής Τεχνολογίας έχει λανσάρει μια μη επεμβατική συσκευή που μπορεί να διαγνώσει άμεσα ένα ευρύ φάσμα δερματικών περιπτώσεων. 
Κοινωνική Επιχειρηματικότητα: Gert van Vugt, 29 ετών, Ολλανδία
Συνιδρυτής της Sustainer Homes
Η οικοδομική βιομηχανία αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η Sustainer Homes αναλαμβάνει τη σχεδίαση και κατασκευή φιλικών προς το περιβάλλον σπιτιών, μειώνοντας το 90% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Τεχνολογία: Oliver Dlouhý, 29 ετών, Τσεχία
Ιδρυτής της Kiwi.com
Χωρίς περαιτέρω σπουδές μετά το Λύκειο, ο Dlouhý δημιούργησε μια πλατφόρμα για κρατήσεις πτήσεων που βρίσκει τον χαμηλότερο ναύλο, μέσω ενός αλγορίθμου που συνδυάζει πτήσεις αεροπορικών εταιρειών που δεν συνεργάζονται επίσημα μεταξύ τους. Πράγματι, η Kiwi.com "απογειώθηκε" το 2017, εξασφαλίζοντας έσοδα 700 εκατ. δολ., ήτοι τα διπλάσια σε σχέση με δύο χρόνια πριν.