Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018

Το τεράστιο ρίσκο που πήρε ο Αποστολάκης το 2013 σημείο ελληνικής υπεροχής σήμερα στο Αιγαίο

Το 2013, ο τότε Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης, είχε βάλει το κεφάλι του στο ντορβά! Σε μια μεγάλη σύσκεψη υπό την προεδρία του τότε ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου, είχε προτείνει και είχε πάρει επάνω του το σχέδιο για τη συνέχιση της λειτουργίας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Είχε δεσμευτεί ότι μ΄ αυτό το σχέδιο ο Στόλος θα παραλάμβανε και τα τέσσερα υποβρύχια τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ…

Πολλοί, αναμεσά του κι εμείς, του είχαμε πει ότι δεν θα τα κατάφερνε. Ότι θα έχανε το στοίχημα. Τόσοι και τόσοι λέγαμε δεν το έλυσαν το θέμα…Μετά καταλάβαμε ότι δεν είχαν προσπαθήσει καν να το λύσουν ,απλά το …άφηναν για τον επόμενο.
Ο Αποστολάκης πήρε το ρίσκο που ήταν τεραστίων διαστάσεων ως Α/ΓΕΝ και εισπράττει τα κέρδη ως Α/ΓΕΕΘΑ .Και τα τέσσερα υποβρύχια είναι στο Αιγαίο. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά…
Με δυο λόγια κι επειδή διαπιστώνουμε ότι κάποιοι έχουν υποταχθεί σ΄ένα κλίμα ηττοπάθειας που κάποιοι άλλοι με μανία προσπαθούν να επιβάλλουν, να επισημάνουμε ότι σε πραγματικές συνθήκες με τα τέσσερα υποβρύχια που διαθέτει η Ελλάδα ουδείς μπορεί να πλεύσει στο Αιγαίο ασφαλής. Τούρκος εννοείται… Το Αιγαίο “κλειδώνει” μ΄ αυτά τα τέσσερα πιο σύγχρονα συμβατικά υποβρύχια σ΄ όλο τον κόσμο.
Μπορείτε να φανταστείτε πόσο πιο δύσκολα θα ήταν τα πράγματα αν δεν υπήρχε αυτό το σημείο ελληνικής υπεροχής στο Αιγαίο. Δεν είναι το μοναδικό , αλλά είναι από τα πιο σημαντικά…Όπως πολλά είναι και τα προβλήματα που έχουμε σε άλλους τομείς.
Αυτά για τους κατ΄ επάγγελμα (;) ηττοπαθείς…
Στη φωτογραφία ένα από τα υποβρύχια μας στο Καστελόριζο…

militaire.gr