Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2018

Υπάρχουν απειλητικές επιστολές και σε άλλα υπουργεία λέει ο Τόσκας: Ερευνούμε το θέμα

Φωτογραφία Αρχείου. Την ύπαρξη και άλλων επιστολών που έχουν φθάσει σε υπουργεία αποκάλυψε ο κύριος Τόσκας. Οι επιστολές ερευνώνται από την αστυνομία. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/ STR


Την ύπαρξη απειλητικών επιστολών και σε άλλα υπουργεία αποκάλυψε ο Νίκος Τόσκας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.
«Στάλθηκε μια επιστολή στο Υπουργείο Εξωτερικών απειλητική για τον Υπουργό Εξωτερικών τον κύριο Κοτζιά και η επιστολή αυτή εξετάζεται από τα ερευνητικά κέντρα της Ελληνικής Αστυνομίας», δήλωσε ο Νίκος Τόσκας.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η επιστολή στάλθηκε χθες. Απαντώντας σε ερώτηση γιατί έγινε τώρα η δημοσιοποίηση είπε: “Γιατί τώρα έγινε και γιατί τώρα γίνονται ενέργειες προκειμένου να αποκαλυφθεί αυτός ο οποίος έστειλε την επιστολή και γιατί αυτή είναι η ώρα που πρέπει να καταδικαστούν ακραίες ενέργειες, ενέργειες ανθρώπων της ακροδεξιάς και ενέργειες ανθρώπων που προσπαθούν να προβοκάρουν και οι οποίες ενέργειες είναι αντίθετες και με το γενικότερο κλίμα που θέλουμε όλοι να επικρατήσει, αλλά πιστεύω και με την αντίληψη που έχουν οι άνθρωποι οι οποίοι θα κατέβουν».
Αποκάλυψε επίσης πως έχουν υπάρξει και άλλες παρόμοιες επιστολές. «Υπάρχουν επιστολές που γράφουν ότι κοινοποιούνται και σε άλλα υπουργεία και θα δούμε τι γίνεται», είπε, ενώ ερωτώμενος αν έχουν υπάρξει συλλήψεις επί του προκειμένου είπε: «Δεν μπορώ να μιλήσω. Δεν είναι η κύρια έκφραση πάνω σε αυτό το ζήτημα από τους ακραίους κύκλους. Η κύρια έκφραση βγαίνει μέσα από την φωνή της κυβέρνησης από την μια μεριά ή των ανθρώπων που έχουν διαφορετική αντίληψη της αντιπολίτευσης άλλων πολιτών και δεν εκφράζονται οι ακραίοι, ποτέ δεν εκφράστηκαν και δεν έδωσαν το χρώμα τους οι ακραίοι, αλλά δημιουργούν πρόβλημα, δημιουργούν πρόβλημα στην νομιμότητα, δημιουργούν πρόβλημα στο διάλογο για τα εθνικά θέματα. Και βέβαια υπάρχει και το ζήτημα ότι η αντιπολίτευση, η μείζονα αντιπολίτευση, ο κύριος Μητσοτάκης δεν έχει την δική του πρόταση, δεν έχει εκφραστεί με συγκεκριμένες θέσεις απέναντι σε αυτό το ζήτημα, αλλά παραπαίει ανάμεσα σε διάφορες αντιλήψεις ή σε ένα καιροσκοπισμό που έχει σκοπό. Εμείς δεν παίζουμε με σκοπιμότητες ούτε όταν πιάσουμε ένα πρόβλημα εξετάζουμε το πώς θα το πάρει ο κάθε άνθρωπος, εμείς οφείλουμε σας υπεύθυνη Ηγεσία του Υπουργείου και σαν Κυβέρνηση να παρουσιάζουμε το πρόβλημα, να πούμε ότι δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ξεπεράσει τα όρια, ώστε και να απομονωθούν οι άνθρωποι από το κοινωνικό σύνολο και να μπορέσουν να εκφραστούν με ειρηνικό τρόπο αυτοί που έχουν την οποιαδήποτε άποψη», δήλωσε.
Ξεκαθάρισε πως δεν αναμένει προβλήματα στο επικείμενο συλλαλητήριο. «Δεν φοβόμαστε επεισόδια. Πιστεύουμε ότι θα γίνει σε πολύ ήρεμο κλίμα το συλλαλητήριο. Έχουμε πάρει όμως τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε, όπως γίνεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Και πιστεύουμε ότι και η έκφραση της γνώμης θα υπάρξει από τους πολίτες που θέλουν να εκφράσουν τη δική τους άποψη για τα εθνικά θέματα και θα προχωρήσουν, παράλληλα βέβαια, τα ζητήματα μέσα από τη διαπραγμάτευση ή όπως προβλέπει η κυβερνητική πολιτική και όπως εκφράζεται και από τον Πρωθυπουργό και από τον Υπουργό Εξωτερικών. Έτσι γίνεται στις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις. Έτσι γίνεται στα δημοκρατικά πολιτεύματα. Υπάρχουν οι διαμαρτυρίες. Υπάρχει η κυβερνητική κατεύθυνση. Και βέβαια υπάρχει και η ιστορία η οποία κρίνει και το παρελθόν και το παρόν και θα κρίνει και το μέλλον», είπε.
Σχετικά με τις απειλές Ρουβίκωνα ότι θα χυθεί αίμα, αλλά και σχετικά με απειλές ακροδεξιών στοιχείων απάντησε: «Από την κυβέρνηση, από όλους μας, είναι καταδικαστέες και οι όποιες εκφράσεις περνούν τα όρια και οι όποιες ενέργειες και δεν θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο να γίνουν ενέργειες πέρα από ό,τι προβλέπεται από το νόμο και από ό,τι προβλέπεται από το δημοκρατικό πολίτευμα. Εμείς οφείλουμε να παίρνουμε τα μέτρα μας και οφείλουμε να καταδικάζουμε τις ακραίες ενέργειες, τις ακραίες εκφράσεις, προτού ψάξουμε αν αυτός που έστειλε τις επιστολές, αυτός που είπε οτιδήποτε, είναι τρελός, ιδιόμορφος, εκκεντρικός, ή οτιδήποτε. Εμείς πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα μας και πρέπει να βάζουμε τα όρια ως συνετοί άνθρωποι και με υπευθυνότητα να βάζουμε τα όρια που πρέπει να υπάρχουν ανάμεσα στη νομιμότητα και στις ακραίες εκφράσεις, όπως και να καταδικάσουμε τις ακροδεξιές αντιλήψεις και τις ακραίες εκφράσεις που καμία φυσικά σχέση δεν έχουν με τους ανθρώπους οι οποίοι εκφράζονται για τα εθνικά θέματα με διαφορετικό τρόπο από την κυβέρνηση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ-mignatiou.com
Αθήνα