Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

Βρετανός Α/ΓΕΣ : «Ετοιμαζόμαστε για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» – Έρχεται Αρμαγεδδών

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε ο Βρετανός αρχηγός στρατού όσον αφορά την περίπτωση να ξεσπάσει ένας παγκόσμιος πόλεμος αρχικά μεταξύ Ρωσίας και Βρετανίας και μετά να εξελιχθεί στον Τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.  
Ο επικεφαλής του βρετανικού γενικού επιτελείου, στρατηγός Sir Nicholas Carter, περιέγραψε τη Ρωσία ως το κράτος που απειλεί άμεσα το Ηνωμένο Βασίλειο από τον ψυχρό πόλεμο και προειδοποίησε ότι οι εχθροπραξίες θα μπορούσαν να ξεκινήσουν πολύ νωρίτερα από ό, τι αναμένουν πολλοί ειδικοί σύμφωνα με  τον Guardian.


Μιλώντας στο Βασιλικό αμυντικό Ινστιτούτο , ο Κάρτερ είπε ότι η σύγκρουση με τη Ρωσία θα μπορούσε να ξεκινήσει με απρόβλεπτο τρόπο.
«Δεν πρόκειται για κρίση ή σειρά κρίσεων, τις οποίες αντιμετωπίζουμε. Πρόκειται για μια στρατηγική πρόκληση».
Ο ίδιος μάλιστα αφιέρωσε ολόκληρη σχεδόν την  ομιλία του  40 λεπτών στην ρωσική απειλή. Για να πείσει μάλιστα έδειξε και  ένα βίντεο τριών λεπτών το οποίο έδειχνε την ρωσική δύναμή σε σύγχρονα αεροσκάφη , υποβρύχια και άλλο υλικό.
Ο Βρετανός Α/ΓΕΣ απαίτησε νέα κονδύλια από την κυβέρνηση για να συμβαδίσει η χώρα του με τη Ρωσία .
Περιέγραψε αυτόν το νέο πόλεμο, ως «υβριδικό», ο οποίος περιλαμβάνει την αξιοποίηση της ενέργειας, τις δωροδοκίες, τις διεφθαρμένες επιχειρηματικές πρακτικές, το κυβερνοπόλεμο , τις στοχευμένες  δολοφονίες, τα ψεύτικα νέα, την προπαγάνδα και φυσικά τον στρατιωτικό εκφοβισμό.
Περιέγραψε τη Ρωσία ως την «πιο πολύπλοκη και πιθανή πρόκληση για την ασφάλεια που αντιμετώπισε η Βρετανία από τον ψυχρό πόλεμο».

Ο Βρετανός στρατηγός τόνισε αξιολογώντας τις κινήσεις της Ρωσίας τα τελευταία χρόνια, τόνισε ότι δεν υπάρχουν πλέον διακριτές καταστάσεις μεταξύ της ειρήνης και του πολέμου, αλλά μια σειρά από στάδια μεταξύ τους.
«Ο κίνδυνος που διατρέχουμε περιγράφεται μάλλον σαν μια χρόνια λοιμώδης νόσος που «απλώνεται» επάνω σε μας, μειώνοντας την ικανότητά μας να δράσουμε, και αυτό θα πρέπει να περιοριστεί σημαντικά, αλλιώς θα  είμαστε οι χαμένοι αυτού του ανταγωνισμού . Η Ρωσία θα μπορούσε να ξεκινήσει εχθροπραξίες νωρίτερα από ό, τι περιμένουμε, και πολύ νωρίτερα από ό, τι θα κάναμε σε παρόμοιες συνθήκες», είπε.
«Πιθανότατα θα χρησιμοποιήσουν ένα πολύπλοκο σύστημα επιθέσεων  όχι απαραίτητα με μικρούς «πράσινους άνδρες» ( έτσι ονομάζουν στην δύση τους Ρώσους στρατιώτες). Δεν θα πρέπει να θεωρήσουμε τίποτα ως δεδομένο με  ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα ως πρότυπο για το μέλλον», τόνισε ο ίδιος.
Εν τω μεταξύ, ο πρώην υπουργός Άμυνας, ο Sir Michael Fallon, που έδωσε το παρόν και μίλησε για πρώτη φορά  από τότε που παραιτήθηκε τον Νοέμβριο, πρόσθεσε την ανάγκη για αυξημένες αμυντικές δαπάνες, 7,7 δισ. ευρώ ετησίως .
«Έχουμε όλα τα στοιχεία που χρειαζόμαστε των πραγματικών προθέσεων του Πούτιν να ανατρέψει τις δυτικές δημοκρατίες, από την Ολλανδία έως το Μαυροβούνιο, και από την Γερμανία έως τις ΗΠΑ», κατέληξε ο Fallon.
Σύμφωνα με ειδικούς , οι αμερικανο-ρωσικές σχέσεις θα χειροτερεύσουν  το 2018. Στις  29 Ιαν. 2018 , ο Τραμπ θα παρουσιάσει στο Κογκρέσο μια λίστα   Ρώσων επιχειρηματιών με στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο , οι οποίοι  θα δεχθούν μια νέα σειρά οικονομικών κυρώσεων.
Η Μόσχα, όπως αναμένεται, θα «χτυπήσει» με τον ίδιο τρόπο και έτσι θα γενικευθεί ο οικονομικός πόλεμος . Το  2018 όμως είναι χρόνος εκλογών στη Ρωσία και ήδη έχουν ξεκινήσει οι ρωσικές αιτιάσεις για δυτική «παρέμβαση».

Ρωσία και ΗΠΑ ολισθαίνουν σε μια μόνιμη συγκρουσιακή σχέση στο ορατό μέλλον. Η πρόσφατη κόντρα τους  στο Συμβούλιο Ασφαλείας θυμίζει την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
Η ρωσική πολιτική μπορεί επίσης να σκληρύνει ακόμα  πιο πολύ , καθώς  αρχίζει να προσαρμόζεται αναγκαστικά στην νέα «σκληρή» πραγματικότητα .
Επίσης η συμμαχία Κίνας –Ρωσίας αλλάζει εντελώς τα δεδομένα, ενώ η  Ρωσία ξεκίνησε ήδη  την παράδοση του πυραυλικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 στην Κίνα.

Αυτό καθιστά την Κίνα πρώτη χώρα αποδέκτη αυτών των πυραύλων, ενώ η Μόσχα εφοδιάζει την Κίνα με άγνωστο αριθμό σύγχρονων αεροσκαφών πολλαπλού ρόλου  Su-35 S.
Την ίδια στιγμή , σύμφωνα με την επισκόπηση του Πυρηνικού Προγράμματος τους Πενταγώνου,  οι ΗΠΑ αναπτύσσουν δυο νέα «χαμηλής-δράσης » πυρηνικά όπλα, τα οποία «θα αυξήσουν τις επιλογές προληπτικής χρήσεως αποτροπής, ενώ θα εισαγάγουν την αμφισημία ως πυρηνική στρατηγική».
Σύμφωνα με αμυντικούς ειδικούς στην δύση : 
«όλα δείχνουν ότι «βαδίζουμε» προς μία σφοδρή  πολεμική σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας , διότι πολύ απλά αν η Ρωσία αφεθεί 5 χρόνια ακόμη…θα καταστεί πραγματική υπερδύναμη και τότε θα είναι «αργά για την δύση».