Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

Στην Άγκυρα αιφνιδίως ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα για διαβουλεύσεις με Τίλλερσον!

O υπουργός Εθνικής Aμυνας Πάνος Καμμένος (Δ) συναντήθηκε με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Geoffrey R. Pyatt (2ος Α) και αντάλλαξαν απόψεις επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ, STRO υπουργός Εθνικής Aμυνας Πάνος Καμμένος (Δ) συναντήθηκε με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Geoffrey R. Pyatt (2ος Α) και αντάλλαξαν απόψεις επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ,


Εν μέσω της κρίσης της Ελλάδας με την Τουρκία, γύρω από τα Ίμια, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Geoffrey R. Pyatt, θα βρεθεί στην Άγκυρα, για να έχει διαβουλεύσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, στις 15 και 16 Φεβρουαρίου, που ο Ρέξ Τίλλερσον, θα επισκέπτεται την Τουρκία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα,
«Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Geoffrey R. Pyatt ταξιδεύει στην Άγκυρα από τις 15 έως τις 16 Φεβρουαρίου, 2018 για διαβουλεύσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών Rex Tillerson, τον Υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Wess Mitchell και αρκετούς περιφερειακούς ομολόγους του για να συζητήσουν μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας φιλόδοξης ενεργειακής ατζέντας, όπου ο συντονισμός με πρέσβεις από το Μπακού έως το Βελιγράδι είναι απαραίτητος για τη στρατηγική μας. Σε αντίθεση με δημοσιεύματα, δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu. Για πληροφορίες σχετικά με την ημερήσια διάταξη του Αμερικανού Υπουργού στην Τουρκία, επικοινωνήστε με το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα.»

MIGNATIOU.COM