Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018

Άρθρο Πάγκαλου για Ίμια: “Είχαμε τον διοικητή της ΕΥΠ στο…χολάκι μήπως τον χρειαστούμε”!!!

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ΥΠΕΞ τη νύχτα των Ιμίων, αποφάσισε ξαφνικά να μας αποκαλύψει όλη την αλήθεια -έτσι λέει- για εκείνη τη νύχτα, με άρθρο του στα ΝΕΑ. Δεν χρειάζεται να προχωρήσει κάποιος πολύ στην ανάγνωση του άρθρου.
Γράφει λοιπόν:

“΄Ηταν 02.30 το πρωί όταν χτύπησε την πόρτα η γραμματέας του πρωθυπουργού και μας είπε ότι ζητάει να μιλήσει σε κάποιον από τη σύσκεψη η πρεσβεία της ΄Αγκυρας. Ο Σημίτης με αυτό το ύφος που δεν σήκωνε συζήτηση μου είπε θέλοντας προφανώς να διατηρήσει τη μυστικότητα της επαφής: “Θόδωρε πήγαινε να πάρεις το τηλέφωνο. Βγήκα στο μικρό χολάκι όπου βρισκόταν μόνο η γραμματέας και ο ναύαρχος Λεωνίδας Βασιλικόπουλος διοικητής της ΕΥΠ που περίμενε μήπως τον χρειαστούμε”.
Να διαβάσεις τι παρακάτω!!! Ο ίδιος ο ΥΠΕΞ της χώρας παραδέχεται και εγγράφως πλέον ότι είχαν …στο χολ, “μήπως και τον χρειαστούν” (!!!) τον διοικητή της ΕΥΠ!!! Ο οποίος είχαμε τη τύχη εκείνη την εποχή να ΄ναι ο Λεωνίδας Βασιλικόπουλος, ο οποίος περίμενε στο …χολάκι ώρα πολύ για να πει στη κυβέρνηση αυτό που άκουσε ο Πάγκαλος με αρκετή καθυστέρηση στο τηλεφώνημα από την Άγκυρα. Ότι δηλαδή Τούρκοι κομάντος είχαν ανέβει στα Ίμια!!!
Σε ποια χώρα του κόσμου σε τέτοια κρίση ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών θα περίμενε…στο χολάκι, μήπως …τον χρειαστούν; Μόνο στην Ελλάδα των κυβερνήσεων Σημίτη…
Κατά τ΄ άλλα το άρθρο στοχοποιεί για ακόμη μία φορά τον τότε Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Χρήστο Λυμπέρη. Τι άλλο θα έγραφε ο τότε ΥΠΕΞ. Αν θα απαντήσει ο Ναύαρχος είναι δική του απόφαση.

militaire.gr