Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018

Θλίψη από τη συντριβή του αεροσκάφους στο Ιράν!!

 
Το αεροσκάφος συνετρίβη περίπου 480 χλμ νότια από την Τεχεράνη
Αεροσκάφος ATR-72 της Aseman της εταιρείας Aseman Airlines που πραγματοποιούσε πτήση από τη Τεχεράνη στη Γιασούζ, κατέπεσε περίπου 480 χλμ νότια της πρωτεύουσας του Ιράν.
Αρχικά ο Μοχάμαντ Ταμπαταμπά, εκπρόσωπος της εταιρείας, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι «μετά από έρευνες στην περιοχή όπου συνετρίβη το αεροσκάφος ενημερωθήκαμε ότι όλοι οι επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους».

Ο ίδιος εκπρόσωπος, όμως, με νεότερη ενημέρωσή του ανακοίνωσε ότι «Δεν έχουμε ακόμη καμία πρόσβαση στο ακριβές σημείο της συντριβής και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε οριστικά τον θάνατο όλων των επιβατών και των μελών του πληρώματος».
Το αεροπλάνο που πραγματοποιούσε την πτήση μεταξύ της Τεχεράνης και της πόλης Γιασούζ (νοτιοδυτικό Ιράν), «συνετρίβη στην περιοχή Σαμιρόμ» (περίπου 480 χλμ. νότια της Τεχεράνης), δήλωσε στο πρακτορείο Fars ο Πιρχοσέιν Κοολοβάντ, επικεφαλής των εθνικών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, διευκρινίζοντας ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν «50 με 60 επιβάτες» και ότι «όλες οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και εκτάκτων καταστάσεων ήταν σε συναγερμό».
Η περιοχή Σεμιρόμ, όπως και η Γιασούζ, βρίσκονται στα βουνά του Ζαγκρός. Ελικόπτερο διάσωσης εστάλη στον σημείο της τραγωδίας, καθώς «λόγω της ορεινής μορφολογίας της περιοχής, δεν ήταν δυνατόν να σταλούν ασθενοφόρα», δήλωσε ο Μοτζαμπά Χαλεντί, εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.
Έπειτα από δεκαετίες  διεθνών κυρώσεων κατά της χώρας, το Ιράν έχε έναν γηρασμένο στόλο με τα αεροπορικά δυστυχήματα να πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια.
Η χώρα δεν μπορεί να βρει εύκολα ανταλλακτικά και να συντηρήσει τα αεροπλάνα της.