Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018

Νέες φωτογραφίες από τις ζημιές στο “Γαυδος”: Το βίντεο της σύγκρουσης που είδαν στο ΝΑΤΟ και ΕΕΦωτογραφία από τις φθορές που προκλήθηκαν στο ΠΑΘ του Λιμενικού «Γαύδος» μετά την προσπάθεια εμβολισμού του από τουρκική ακταιωρό – Πηγή: Militaire.grΦωτογραφία από τις φθορές που προκλήθηκαν στο ΠΑΘ του Λιμενικού «Γαύδος» μετά την προσπάθεια εμβολισμού του από τουρκική ακταιωρό – Πηγή: Militaire.grΜεγάλες είναι οι ζημιές που προκλήθηκαν στο σκάφος του Λιμενικού 090 από τον εμβολισμό  της τουρκικής ακταιωρού. Το “Γαύδος” παραμένει στην Ελευσίνα κι έχουν αρχίσει ήδη οι εργασίες επισκευής του ώστε να είναι σύντομα αξιόπλοο μι’α και είναι απο τα πιο σύγχρονα του στόλου μας.
Μετά το βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης,της Καθημερινής σήμερα ήρθαν στο φως φωτογραφίες απο το militaire.gr που δείχνουν την έκταση της ζημιάς στο ελληνικό πλοίο.

Imia-Skafos-4
Πηγή: Militaire.gr
Imia-Skafos-1
 Πηγή: Militaire.gr
Τα δύο βίντεο που καταγράφουν την στιγμή της σύγκρουσης παρουσιάστηκαν στο ΝΑΤΟ αλλά και στην Ευρωπαική Ενωση. Όπως φαίνεται στην εικόνα ο Τούρκος πλοίαρχος έχει σταθερή πορεία προς το ελληνικό πλοίο, το οποίο χτυπά και στη συνέχεια παίρνει πορεία προς τα τουρκικά παράλια.
 ΒΙΝΤΕΟ:
 https://www.youtube.com/watch?v=BOART2WoAP8

 https://www.youtube.com/watch?v=eb4D70RaSWE