Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Ο Βίτσας “πήρε τ΄ όπλο του” και “πολυβολεί” κατά ΝΔ για τις περικοπές στις ΕΔ

Χθες βράδυ ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής του Αναστάσιος Δημοσχάκης με κοινή τους δήλωση σχολίασαν δηλώσεις του ΑΝΥΕΘΑ για τις περικοπές στις ΕΔ.
Η δήλωσή τους ανέφερε:
«Τη σκυτάλη του πολιτικού εμπαιγμού  των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων παρέλαβε από τον κ. Καμμένο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσας.
Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία είχε μεν νομοθετήσει το  2014 (ν.4307/14) την επιστροφή του 50% των αναδρομικών σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, αλλά δεν προσδιόρισε την ημερομηνία υλοποίησης της απόφασης και  χορήγησης των αναδρομικών.

Είναι δυνατόν να μη γνωρίζει ο κ. Βίτσας την υπουργική απόφαση [ΚΥΑ αριθ.οικ2/88371/ΔΕΠ (ΦΕΚ 3093/18-11-2014)] με την οποία η Κυβέρνηση Σαμαρά καθόρισε με ακρίβεια τις ημερομηνίες και τη διαδικασία υλοποίησης της εν λόγω απόφασης του ΣτΕ για τη χορήγηση των αναδρομικών;
Παράλληλα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετέθεσε τη χορήγηση του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών, για τις αρχές του 2019. Δε γνωρίζει ούτε την απόφαση της τριμελούς επιτροπής συμμόρφωσης του ΣτΕ που επιτάσσει τη χορήγηση του υπόλοιπου 50% των αναδρομικών έως τον Οκτώβριο του 2018;
Ο κ. Βίτσας μπορεί να μην γνωρίζει  τις υποθέσεις που αφορούν το Υπουργείο του. Οι πολίτες όμως γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου εξαπατά κατ’ εξακολούθηση τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων».
Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας με γραπτή του δήλωση περνά στην αντεπίθεση:
Φαίνεται πως τόσο ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Β. Κικίλιας, όσο και ο αναπληρωτής του Α. Δημοσχάκης, όχι μόνο δεν ξέρουν αλλά και δεν ρωτούν να μάθουν για πράγματα που υποτίθεται είναι της αρμοδιότητάς τους.
Αν λοιπόν ρωτούσαν θα μάθαιναν ότι επί ημερών των μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι στρατιωτικοί υπέστησαν μεσοσταθμικές μειώσεις στις αποδοχές του ύψους 38%. Ενώ από το 2015 και μετά δεν έχουν υποστεί καμία μείωση.
Επίσης θα μάθαιναν ότι η επί ημερών της σημερινής κυβέρνησης καταβλήθηκε το 50% των αναδρομικών που προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ.
Να τους πληροφορήσουμε ακόμα ότι η απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά στις 14/11/2014 προέβλεπε την καταβολή του πρώτου 50% των αναδρομικών και ουσιαστικά άφηνε εκτός ρύθμισης το υπόλοιπο 50%, παραπέμποντας την καταβολή του όταν… τα δημοσιονομικά της χώρας θα το επιτρέψουν.  
Όμως εμείς, δεν κάνουμε πολιτική πάνω στην άγνοια και την παραπληροφόρηση των στελεχών της ΝΔ αλλά πάνω στα προβλήματα, τα οποία αυτοί δημιούργησαν, και δίνουμε λύσεις.
Καταβάλαμε λοιπόν το πρώτο 50% σε εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, ενώ έως το τέλος του 2018 θα αρχίσει η καταβολή και του υπόλοιπο 50%. Ήδη έχει οριστεί ο οδικός χάρτης.
Να είναι βέβαιοι οι όψιμοι και εν πολλοίς ευκαιριακοί υπερασπιστές των μισθολογικών των ενστόλων, που αυτοί απογύμνωσαν οικονομικά, ότι η δική μας κυβέρνηση θα καταβάλει και το υπόλοιπο 50% όπως έχει δεσμευτεί. Και αυτό το ξέρουν τα στελέχη μας, επειδή γνωρίζουν καλά τις προσπάθειές που κάνουμε, ώστε να διευκολύνονται στο έργο τους.
Εμείς λύνουμε προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας αλλά δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα και τα αδιέξοδα της ΝΔ. Πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να κάνουμε μαθήματα και σεμινάρια στα στελέχη της ΝΔ, όμως έχουμε πάντα ανοιχτές τις πόρτες μας για να τους ενημερώνουμε για πράγματα που αγνοούν ως μη όφειλαν.
www.militaire.gr