Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018

Η ώρα της αλήθειας για τους Τούρκους, παραστρατιωτικοί του Σύρου προέδρου Άσαντ στο ΑφρίνΣτο Αφρίν εισήλθαν σήμερα το απόγευμα στρατιώτες της παραστρατιωτικής οργάνωσης NDF (Sabiha) που πρόσκειται στις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, από την πόλη Nuble και Zahra που ελέγχονται από κυβερνητικές δυνάμεις. Μαζί με τις συριακές παραστρατιωτικές δυνάμεις (σιίτες) στην Κουρδική περιοχή εισήρθαν και υποστηριζόμενες από το Ιράν στρατιωτικές δυνάμεις όπως η Ταξιαρχία Al-Baqir.

Τα οχήματα που εισήρθαν στο Afrin ήταν πολιτικά ημιφορτηγά επί των οποίων είχαν τοποθετηθεί πολυβόλα καθώς και φορτηγά με αντιαεροπορικά πυροβόλα των 57 χλστ τα οποία όμως στον Συριακό εμφύλιο χρησιμοποιούνται εκτεταμένα κατά χερσαίων στόχων.
Ήδη υπάρχουν αναφορές ότι οι τουρκικές δυνάμεις βομβαρδίζουν με πυρά πυροβολικού και με βόμβες  που εξαπολύουν από UAV τύπου Bayraktar TB2 κοντά στο χωριό Maryamin, τις φίλα προσκείμενες στον Άσαντ δυνάμεις που εισήλθαν στο Αφρίν (βλ. σχετικό tweet) και εάν δεν ελεγχθεί η κάθετη κλιμάκωση βρίσκεται προ των πυλών.
Λόγω των βομβαρδισμών των Τούρκων, η φιλοκυβερνητική αυτοκινητοπομπή η οποία αποτελείται σύμφωνα με πληροφορίες από Σύρους και Σιιτες “εθελοντές” σταμάτησε κοντά στο χωριό Ziyareh.
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες οι Κούρδοι προσπαθούν να καταρρίψουν τα τουρκικά UAV ενώ ο Ερντογάν στέλνει ευσπεσμένα μέσω τηε πόλης Azaaz στο ανατολικό τμήμα του Afrin 1.200 καταδρομείς από την Τουρκία

Οι Ρώσοι φέρονται να επιδιώκουν τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων μεταξύ του καθεστώτος Άσαντ και των Τούρκων, προφανώς με στόχο να επιτευχθεί έλεγχος από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις και αποχώρηση των Τούρκων.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η επιχείρηση των Τούρκων δεν εξελίσσεται σύμφωνα με τις επιθυμίες του Ερντογάν και των στρατηγών του και βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο κλιμάκωσης που θα διακινδυνεύσει το να βρεθούν αντίπαλοι με τους συμμάχους τους, υποτίθεται, τους Ρώσους.


http://www.defence-point.gr/