Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018

Μητροπολίτης Μεσογαίας για συλλαλητήριο: Ελάτε όλοι μαζί να διατρανώσουμε την αγάπη μας στην πατρίδα

Το μήνυμα – κάλεσμα στο συλλαλητήριο της Αθήνας.
Μητροπολίτης Μεσογαίας για συλλαλητήριο: Ελάτε όλοι μαζί να διατρανώσουμε την αγάπη μας στην πατρίδα


Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, το χαρακτήρισε «ως μια συγκλονιστική λαϊκή κραυγή»

Κάλεσμα προς όλους τους Έλληνες να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο της Κυριακής, στην πλατεία Συντάγματος, απευθύνει με μήνυμά τους προς τους πιστούς των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής, ο μητροπολίτης Νικόλαος.
Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, το χαρακτήρισε «ως μια συγκλονιστική λαϊκή κραυγή, μια φωνή αναστεναγμού πανεθνικού διαμετρήματος, ό,τι καλύτερο είδε η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια»!

Προτρέποντας τους πιστούς να παραστούν και στο συλλαλητήριο της Αθήνας ο μητροπολίτης υποστηρίζει: «Ευκαιρία να μαζευτούμε όλοι μαζί και στην Αθήνα και να διατρανώσουμε την αγάπη μας στην πατρίδα και την ανάγκη μας για εθνική αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Αρκετά έχουμε πληρώσει τα λάθη μας. Καιρός να ορθώσουμε ως λαός όλοι μαζί το ανάστημά μας και να αναστήσουμε την αξιοπρέπειά μας»!

Και καταλήγει: «Εννοείται ότι κι εγώ, πρώτα ο Θεός, θα είμαι παρών στο Σύνταγμα την ερχόμενη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 2:00μ.μ. μαζί σας»!

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το μήνυμα του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαου:
«Αγαπητοί μου αδελφοί,

Πολλοί ρωτούν για το αν υπάρχει πρόβλημα με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Επειδή διάφορες δηλώσεις και τοποθετήσεις και από εκκλησιαστικής πλευράς έχουν προκαλέσει σχετική σύγχυση, θα ήθελα να πω στην αγάπη σας δυό λόγια.

Ένα αγνό πατριωτικό συλλαλητήριο, που μάλιστα στηρίζει τα όσα έχει πει η Ιερά Σύνοδος στη σχετική Ανακοίνωσή της, αποτελεί, όπως και οι εκλογές ή ένα δημοψήφισμα, έκφραση της λαϊκής βούλησης, αρκεί να μην το κακοποιήσουν ακρότητες και κρυφές ποταπές σκοπιμότητες. Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, άσχετα με τους λόγους που ακούσθηκαν, ήταν μία συγκλονιστική λαϊκή κραυγή, μια φωνή αναστεναγμού πανεθνικού διαμετρήματος, ό,τι καλύτερο είδε η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια. Ο τρόπος της αντίδρασης και της πολεμικής αυτών που το απορρίπτουν, από μόνος του φανερώνει τη σημασία και την αξία του.

Ευκαιρία να μαζευτούμε όλοι μαζί και στην Αθήνα και να διατρανώσουμε την αγάπη μας στην πατρίδα και την ανάγκη μας για εθνική αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Αρκετά έχουμε πληρώσει τα λάθη μας. Καιρός να ορθώσουμε ως λαός όλοι μαζί το ανάστημά μας και να αναστήσουμε την αξιοπρέπειά μας.

Ρωτούν μερικοί για τον Αρχιεπίσκοπο και τις δηλώσεις του. Ο Αρχιεπίσκοπός μας απλά είπε ότι προτιμάει αυτός τα δύσκολα και όχι τα εύκολα. Δεν είπε να μην κάνουμε εμείς τα εύκολα. Εμείς λοιπόν θα κάνουμε ως λαός το ευλογημένο και τόσο ωραίο εύκολο, το να βρεθούμε όλοι μαζί και να συμβάλουμε στη δυνατή φωνή του λαού. Αυτό είναι πράγματι εύκολο, αλλά πολύ ουσιαστικό. Όσοι λοιπόν μπορείτε και το θέλετε, μη διστάσετε να το κάνετε. Η ευλογία του Θεού θα είναι μαζί σας. Μην αμφιβάλλετε καθόλου.

Εννοείται ότι κι εγώ, πρώτα ο Θεός, θα είμαι παρών στο Σύνταγμα την ερχόμενη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 2:00μ.μ. μαζί σας».

protothema.gr