Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018

EΠΕΙΔΗ Ο ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ "ΠΙΑΝΕΤΑΙΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ...",ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ...ΠΡΟΣ ΣΚΟΠΙΑ-ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ....

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ – ΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.
ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΟΣΟ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ – ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΑΣ ΜΗ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ. ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΧΩΡΟΥΣ), ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ, ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΤΗΣ ΕΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ "ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ," ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ , ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΜΑΣ. ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΕΝΤΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ Η ΚΑΛΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ? ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΥΣ? ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ? ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΟΖΟΜΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ? ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ?
ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟ ΝΑΤΟ, Η Ε.Ε., Ο ΟΗΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΧΩΡΕΣ-ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ (ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ) ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΔΗΛΩΝΩΝΤΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΠΟΙΕΣΘΕΤΙΚΕΣ ΘΣΕΙΣ Η ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ?
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΕΔΗΛΩΝΕ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ, ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΤΡΙΤΗ ΧΩΡΑ? ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΕΣΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ.
ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΔΥΣΜΕΝΟΥΣ) ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ, ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ(ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ) ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΦΑΝΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΜΑΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ, ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΑΞΟΙΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΧΙ ΝΕΟΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ.
ΕΠΕΙΔΗ "Ο ΠΝΙΓΜΕΝΟΣ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ", ΜΙΑ ΔΕΣΜΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΥΛΩΝΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
- ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ Η ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ) ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (Σ.Ε.Α), ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΥΠΟ ΤΟΝ Π.τ.Δ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΝΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Α.
- ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΞ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ – ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΠΡΕΣΗ κ. ΝΙΜΙΤΣ, ΣΤΟ ΓΓ/ΝΑΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΓ/ΟΗΕ . ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
Α. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΣΛΑΒΙΑ'Η ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΛΑΒΟ-ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ » ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕΤΑΞΥ ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΑΣ ΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ Η ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΗ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΤΟ 1973 ΣΕ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΝΗΣ.
Β. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ 'ΒΕΤΟ' ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ «ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΣΛΑΒΙΑΣ Ή ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΛΑΒΟ-ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:
1. ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΟΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΕΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΣΗ.ΣΕΙΡ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΛΥΣΗ "ΠΑΚΕΤΟ" ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ.
2. ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΑΝ ΕΠΟΙΚΟΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.
3. ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΟ 1960 ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΗΤΑΝ ΠΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ.ΠΛΗΡΕΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ.ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΓ/ΝΑΤΟΤΙ ΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΥ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΑΜΕΙΝΟΥΝ , ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ "ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΤΟΥΝ' ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΥΠΟ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΤΕΓΚΟ ΓΚΑΡΣΙΑ /ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΤΣΑΓΚΟΣ ΣΤΟΝ ΙΝΔΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ.(ΕΧΩ ΣΧΕΤΚΕΣ ΣΚΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ)
4. Η ΠΓΔΜ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΕΠΙΜΑΧΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ (ΠΕΡΙ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΥ-ΓΛΩΣΣΑΣ-ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ) ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΩΣ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΛΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.ΑΝ Ο ΖΑΕΦ ΘΕΛΕΙ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΝΑΤΟ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΡΘΡΑ-ΒΟΜΒΕΣ ΚΑΤΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ. ΑΡΕΣΕΙ Ή ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.
5. ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΟΥ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ.
6. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ, ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ, ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΦΡΑΓΙΔΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ Η ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» Η ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΗΣ.
7. Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΥΠΟ ΥΣΤΗΡΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΝΟΤΙΕΣ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ/ΠΧ ΠΕΛΑΓΟΝΙΑ ) ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ) ΩΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΩΣ ΒΑΣΗ Η ΩΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ. ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΚΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΤΡΙΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ, ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΥΣΗ, ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ » ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΑΣΑΡΟΥΜΕ. (ΕΧΩ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΕΔΩ 20 ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ....). ΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΙΜΙΤΣ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΖΕΙ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ, ΤΟΤΕ Ο ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ ΓΓ/ΟΗΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΛΙΘΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ.
ΚΑΙ ΝΑ EΧΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ "ΤΡΕΛΑ", ΤΑ ΟΠΟΙΑ «ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ» ΚΑΙ «ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ.
*Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ-ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΣΘΕΝΑΡΑ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΗΕ(ΟΤΑΝ ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ. Ή ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΚΡΑΤΗ -ΜΕΛΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ!!!!...).ΟΜΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.
Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΓΓ/ΟΗΕ .ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ.Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΝΑΤΟ , ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Ο ΑΤΤΙΛΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ.Ο ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ. ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ , ΕΙΜΑΙ ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ "ΠΑΚΕΤΟ"ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΣΝΙΑ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ, ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ. ΑΣΦΑΛΩΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ.ΟΜΩΣ ΜΕ ΣΤΑΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΓΙΑ Τ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΝΤΑ ΣΚΕΨΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ....ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ "ΣΥΓΚΛΙΣΕΙΣ"....(ΓΙΑΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ...ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ...)