Οι Εβραίοι έχουν ένα ρητό όταν συμβαίνει κάποιο γεγονός ή πράξη από κάποιο άτομο και ειδικά όσον αφορά ενέργειες ολόκληρων κρατών… λένε πάντα «κοιτάξτε ποιος ωφελείται πραγματικά από πίσω».   
Έτσι και στην περίπτωση μας από την υλοποίση του αγωγού  EAST MED (που αφορά άμεσα Ισραήλ- Ελλάδα -Ιταλία –Κύπρο) , η Ρωσία χάνει τα πάντα και στην ουσία «ακυρώνει» τον ρωσικό αγωγό Turk Stream μαζί με την δυνατότητα ελέγχου της ΕΕ μέσω αγωγών. 

Έτσι αυτό το σκηνικό που ζούμε το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο βολεύει αφάνταστα την Τουρκία λόγω εθνικιστικών επιδιώξεων αλλά και την Μόσχα , που δεν επιθυμεί την κατασκευή του του ισραηλινού αγωγού και για αυτό θα κάνει τα πάντα για να τον ακυρώσει.
Έτσι εξηγούνται και πολλά από αυτά που ζούμε εδώ και καιρό στην Ανατολική Μεσόγειο η οποία έχει πάρει «φωτιά».  
Υπενθυμίζουμε ότι τις ημέρες που αναμέναμε τον Τούρκο σουλτάνο στην Ελλάδα …Τούρκος ειδικός αναλυτής και δημοσιογράφος είχε προτείνει στην Αθήνα  την δημιουργία μιας….. ένωσης στα αρχικά πρότυπα της δημιουργίας της ΕΕ , αναφέροντας ως ( άκουσον-άκουσον)  «οικονομική ένωση Ελλάδος-Τουρκίας με την επωνυμία «Ένωση εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο Αιγαίο», για να συνεκμεταλλευτούμε λέει… από κοινού  τους  ενεργειακούς πόρους στο Αιγαίο